Ghimbirul leac pentru migrene

În funcţie de cauza care stă la originea lor, medicina tradiţională indiană recunoaşte trei tipuri de dureri de cap.
Vata: durere intensă, înţepătoare, în jurul urechii, la ceafă şi în creştet, însoţită de senzaţia de înţepenire şi de frig. Tratament: Se masează cu ulei cald ceafa şi urechile. Se umplu urechile cu ulei cald.
De asemenea, se face masajul picioarelor cu ulei cald. Durerea posterioară arată existenţa toxinelor în intestin. Se fac tratamente cu purgative naturale uşoare (ulei de ricin).
Concomitent, se aplică terci de ghimbir (din o jumătate de linguriţă de ghimbir şi o linguriţă de apă) în spatele urechilor.
Pitta: dureri şi arsuri de ochi, de tâmple şi în creştet. Tratament: se pun în aceste zone comprese reci cu macerat de mentă sau lavandă. Se elimină tensiunile din muşchii spatelui prin masaj cervico-dorsal.
Kapha: senzaţia de greutate, de înfundare, de apăsare la rădăcina nasului, frunte, sinusuri şi în creştet. Tratamentul constă în terapia nazală cu ulei sau se prizează pulberi de plante (ghimbir, obligeană).
Ghimbirul, aliment-minuneGhimbirul este administrat, în special, bolnavilor cu artrită reumatoidă. Acţiunea sa antiinflamatoare l-a recomandat cu succes acestei categorii de bolnavi. Planta mai poate înlătura greaţa, alungă ameţelile şi are proprietăţi anticancerigene.
Ceaiul din rădăcină de ghimbir este eficient şi în tratamentul bolnavilor de cancer care au făcut chimioterapie. După o masă copioasă, infuzia de ghimbir este ideală şi ajută la eliminarea gazelor din stomac sau intestine.
Reţete pentru sistemul nervos
Cura cu fructe
1 smochină, 2 curmale, 2 migdale, 5 stafide negre se lasă la înmuiat în apă peste noapte şi se consumă la micul dejun atât lichidul, cât şi fructele înmuiate.

Cura cu drojdie de bere
Se iau 2 linguriţe de drojdie şi 1 linguriţă de miere pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masa principală. Cura cu drojdie de bere durează două săptămâni.

Cura cu polenSe ia 1 linguriţă pe zi, preferabil dimineaţa cu 30 de minute. înainte de micul dejun. Se ţine în gură şi se mestecă mult. Este important să fie consumat în fiecare zi.

Author:

Facebook Comment