Alimente care te pot scapa de acnee si cosuri

Stiai ca dieta zilnica este cea care influenteaza in cea mai mare masura aparitia si dezvoltarea afectiunilor pielii? Ce-i de facut? Incepe prin a a evita tentatiile culinare, precum produsele de tip fast-food, cele care contin prea mult zahar si grasimile daunatoare. Medicul nutritionist Lara Field ne spune care sunt cele mai eficiente alimente anti-acnee.

Alimente cu un continut ridicat de apa si betacarotenLegumele cu un continut ridicat de apa, precum castravetii, elimina toxinele din corp si ajuta la reducerea inflamatiilor asociate cu acneea, deblocand porii. De asemenea, consuma alimente bogate in vitamina A, esentiala pentru sanatatea pielii - morcovi, cartofi dulci, pepene galben, patrunjel, ardei rosu, broccoli, spanac, salata verde, caise.

Apa - Desi este cea mai la indemana solutie, de multe ori bem apa doar cand ni se face sete. In acel moment insa, corpul e deja deshidratat. Este foarte important sa te hidratezi continuu, pe tot parcursul zilei. Apa ajuta la pastrarea elasticitatii pielii si la eliminarea toxinelor din organism. Ti se pare prea... "plata"? Adauga felii de portocala, lamaie, castravete.

Alcool... cu masura - Crezi ca, daca nu consumi alcool in timpul saptamanii, in weekend ai voie sa-ti faci de cap? Gresit. Mai bine alege doua seri in care sa te delectezi cu cate un pahar de vin si incearca, pe cat posibil, sa-l combini cu apa. Sa bei alcool in cantitati moderate este recomandat, insa consumul excesiv dauneaza organismului mai mult decat crezi. Alcoolul agraveaza acneea si confera pielii un aspect tern, nesanatos.

Verdeturi - In loc sa adaugi preparatelor tale condimente picante, chilli si piper din belsug, care nu fac altceva decat sa accentueze acneea, opteaza pentru verdeturi care sa confera aroma necesara - rozmarin, menta, patrunjel, etc.

Scoici - Se stie ca scoicile sunt stimuleaza apetitul sexual, insa sunt si alimente-cheie in prevenirea acneei. Prin continutul ridicat de zinc, ele ajuta in controlul eliberarii de hormoni masculini, resposabili pentru aparitia problemelor pielii.

Iaurt - Lactatele ultra-procesate nu sunt bune pentru ten, insa cele care se apropie cel mai mult de "natural" - kefirul, spre exemplu - ajuta in lupta impotriva bacteriilor care pot cauza acneea. Incearca iaurt cu afine pentru a-ti asigura si portia de antioxidanti, sau, ca gustare de seara, iaurt amestecat cu o banana si miere.

Ciocolata neagra - Stim, dieta pe care ti-o doresti include prajituri cu frisca, bomboane colorate si alte delicii zaharisite. Din pacate, cantitatea de astfel de produse pe care o consumi este proportionala cu starea de sanatate a pielii tale. Dar ai o varianta mai mult decat convenabila: ciocolata neagra, care este bogata in antioxidanti.

Pe scurt, ciocolata neagra neutralizeaza efectul radicalilor liberi care determina aparitia unor afectiuni precum acneea. Pentru varietate, topeste ciocolata neagra si consum-o ca "sos" in care cufunzi bucati de fructe uscate.

Author:

Facebook Comment