Calcaie crapate? Remedii naturale

Daca straturile cornoase ale epidermei devin foarte groase si aspre pe talpi, dar mai ales in zona calcaielor, daca va confruntati cu calcaie crapate sau fisuri adanci, trebuie sa stiti ca exista numeroase remedii naturale si eficace pentru a ingriji si trata definitiv astfel de afectiuni.

Inainte de a afla care sunt cele 7 remedii naturale cu ajutorul carora va puteti ingriji calcaiele acasa, va prezentam succinte explicatii asupra cauzelor crapaturilor localizate in aceaste zone, gratie Naturalexis.com:

Cauzele au ca punct de plecare cheratinizarea, un fenomen fiziologic normal, in urma caruia celulele vii ale epidermei se transforma in celule scuamoase moarte, pline de o proteina numita cheratina.

Aceste celule devitalizate se constituie in multiple straturi impermeabile, numite in general "cornoase", cu rol protector, actionand ca o bariera in calea bacteriilor sau a agresiunilor mediului extern (frig, caldura etc.).

Cand procesul de cheratinizare se accelereaza din cauza agresiunilor mecanice repetate, rezulta o ingrosare a stratului cornos, care isi pierde elascitatea si crapa sub actiunea socurilor suplimentare. Atunci apar faimoasele crapaturi la calcaie.

Remedii naturale

1. Masca din banane

Aplicati pulpa unei banane coapte pe calcaiul crapat. Lasati sa actioneze 10 minute, apoi clatiti bine. Este un truc foarte simplu (il foloseau bunicile), da rezultate foarte bune, daca il folositi zilnic, pana veti vedea ca au disparut crapaturile sau fisurile calcaiului.

Anumite persoane gasesc util sa imbunatateasca metoda, amestecand o jumatate de avocado sau o jumatate din pulpa unei nuci de cocos cu banana. Cu ajutorul unui mixer, se obtine o pasta densa si cremoasa.

Avocado si nuca de cocos sunt bogate in uleiuri esentiale si in vitamine liposolubile. Masca din banane, imbunatatita sau nu, permite furnizarea vitaminelor si uleiurilor de care are nevoie epiderma calcaielor pentru a ramane fina si bine hidratata. O astfel de pasta poate fi utilizata si preventiv.

2. Baie cu suc de lamaie

Inmuiati picioarele in suc de lamaie, 10 minute. Urmati saptamanal terapia, pana ce obtineti progresiv o eliminare de calozitati la nivelul calcaielor.

Sucul de lamaie este un acid slab, natural, ce contribuie la dizolvarea si eliminarea celulelor moarte si a pielii uscate. Dupa baie, indepartati usor celulele moarte ale epidermei, folosind o pila de calcaie sau piatra ponce.

3. Ulei vegetal hidratant de macadamia

Se aplica uleiul vegetal de macadamia dupa ce v-ati spalat bine pe picioare si v-ati uscat. Purtati o pereche de sosete groase.

Lasati aceasta masca de ulei sa actioneze toata noaptea. Repetati procedeul mai multe zile. Acest ulei este recunoscut pentru actiunea sa regeneratoare, catifelanta si hranitoare. Nu este scump si il poate intrebuinta intreaga familie.

4. Glicerina si apa de trandafir

Aplicati regulat pe partile esentiale ale picioarelor afectate un amestec de glicerina si apa de trandafir. Este un remediu eficace si trateaza calcaiele fisurate adanc.

5. Masca pe baza de ulei din boabe de mustar

O alta solutie terapeutica consta in topirea de parafina, amestecata apoi cu putin ulei din boabe de mustar galben.

Seara, inainte de culcare, aplicati preparatul pe zonele uscate sau crapate ale calcaielor. Dimineata, clatiti-le. Facand acest lucru timp de 10-15 zile, veti avea calcaie netede, fine si sanatoase.

6. Vaselina

Inmuiati piciorele in apa calda cu sapun, aproximativ 15 minute. Clatiti si uscati foarte bine picioarele. Pregatiti un amestec dintr-o lingurita de vaselina si zeama unei lamai (bine stoarsa). Frecati cu el calcaiele crapate si alte parti ale picioarelor pana la absorbtie completa.

Repetati, pana obtineti rezultatele dorite. E de preferat sa aplicati amestecul inainte de a merge la culcare. Puteti folosi o pereche de sosete groase din lana, pentru a impiedica patarea lenjeriei. Mai mult, sosetele din lana ajuta la incalzirea picioarelor, ceea ce va face sa sporeasca eficacitatea remediului. Exfoliati inainte si dupa folosirea amestecului.

7. Reteta fantastica cu orez si miere

Pentru a scapa de celule uscate si moarte ale pielii, mai intai trebuie sa macinati un pumn de orez (are proprietati abrazive) pana ce obtineti o pudra groasa. Adaugati cateva lingurite de miere si otet din cidru de mere, ca sa obtineti o pasta relativ densa.

Daca crapaturile sunt adanci, atunci adaugati si o lingurita de ulei de migdale dulci,
ambele avand virtuti exfoliante si hidratante. Faceti o baie la picioare, ca sa le hidratati, timp de 20 minute, apoi masati cu pasta obtinuta.

Author:

Facebook Comment