Ponta reduce salariile la directorii de companii

Premierul vrea să limiteze salariilor primite de directorii din companiile de stat.
Victor Ponta doreşte să stabilească prin lege ca salariul unui director dintr-o  companie cu capital majoritar sau integral de stat să nu poată depăşi maximum şase ori salariul mediu din industria respectivă.


Prim-ministrul a recunoscut că s-a inspirat din legislaţia Poloniei în eleborarea acestei OG de limitare a salariilor nesimţite.

"Prin această reglementare, vom limita posibilitatea veniturilor salariale ale celor din conducerea executivă la de şase ori media salariului mediu brut lunar din ramura respectivă. Deci, este o raportare la salariul care se câştigă în ramura respectivă, de şase ori salariul mediu vă asigur că este deja un salariu foarte bun. Media în general este în jur de o mie euro, depinde de ramură. Evident, orice altceva se plăteşte în plus se plăteşte în funcţie de îndeplinirea indicatorilor de performanţă", a declarat Victor Ponta.

Premierul a dat câteva exemple în legătură cu actualele venituri ale unor manageri din companiile de stat.

"Am văzut companii de stat la care punem manageri privaţi... nu ştiu de ce suntem miniştri şi nu lucrăm la Nuclear Electrica, pentru că cel mai mic venit e 484.000 RON pe an, peste 100.000 euro. Văd salarii de 11.000 euro, 8.000, cei mai amărâţi au 6000 euro. Prin această reglementare aplicată în Polonia, acceptată în plan european vom limita posibilitatea veniturilor salariale ale celor din conducerea executivă la de 6 ori salariul mediu brut lunar din ramura respectivă. De 6 ori salariul mediu e deja foarte bine, media e in jur de 1000 de euro. Orice altceva se plăteşte in plus e in funcţie de indeplinirea indicatorilor de performanţă", a accentuat şeful guvernului.

Author:

Facebook Comment