Priza care prinde energie de la razele soarelui

Priza pentru geam care se încarcă de la soare pare o idee bună, dar are şi dezavantajele ei, după cum era de aşteptat.

Conceptul prizei solare care se ataşează pe un geam, orientat către soare desigur, aparţine designerilor Boa Oh şi Kyuho Song.

Acest tip de priză este wireless, nu are ataşate nici alte gadgeturi, ci trebuie lipită pe un geam în care bate soarele. Este un sistem cât se poate de simplu şi inovativ, care elimină kilometri de cabluri ce există în orice locuinţă sau birou. Cu toţii avem nevoie de o priză, în condiţiile în care "depindem" de gadgeturi precum telefoanele mobile, tabletele, laptopurile, pc-urile, şi multe altele.


 Priza solară wireless este de bun ajutor şi atunci când nu te afli într-o locuinţă unde să fie o priză. Cu siguranţă că au existat momente când te-ai simţit neajutorat că rămâi fără baterie la telefon, etc.


La capitolul dezavantaje am bifa faptul că dispozitivul Soket Window este nefolositoar într-o zi mohorâtă, ploioasă, pentru că are nevoie de 5-8 ore pentru a se încărca complet. Undeva între avantaje şi dezavantaje am putea plasa faptul că priza poate oferi energie doar 10 ore după ce s-a încărcat.

Deşi priza solară este doar în stadiul de concept, designerii speră ca până la lansarea ei să îi îmbunătăţească eficienţa de stocare a energiei, dar şi timpul de încărcare.

Author:

Facebook Comment