Consuma castraveti ca sa fii mai tanar

Castravetele este cunoscut drept unul dintre cele mai sanatoase alimente, asa ca nu este de mirare ca este pe locul al patrulea in topul celor mai cultivate legume din lume.

Te hidrateaza 

Daca nu ai timp sa bei suficienta apa, te poti hidrata suficient mancand un castravete, care este compus din apa in proportie de 90%.

Lupta impotriva caldurii

Daca aplici castraveti pe pielea afectata de arsuri sau insolatie, vei simti o ameliorare smnificativa.

Elimina toxinele 

Cantitatea de apa disponibila din castraveti actioneza ca un tub de drenaj asupra toxinelor dni organism. Consumul regulat de castraveti ajuta in cazul pietrei la rinichi. 

Contine vitaminele de care ai nevoie zilnic 

Castravetii au in componenta vitaminele A, B si C, care iti confera energie si protejeaza sistemul imunitar. Pentru o portie completa de vitamine, poti prepara un suc natural din castraveti, spanac si morcovi.

Contribuie la regenerarea parului 

Siliciul, vitamina A, vitamina E  si alte vitamine si minerale din castravete contribuie eficient la cresterea si regenerarea parului. 

Combat greturile matinale 

Castravetii sunt un remediu eficient impotriva greturilor matinale specifice lunilor de sarcina. De fiecare data cand senzatia de greata apare, este recomandat consumul catorva felii de castravete proaspat cu tot cu coaja.

Combat cearcanele si imbunatatesc aspectul tenului 

Castravetii sunt ingrediente de baza in multe produse cosmetice, datorita vitaminelor si antioxidantilor care se regasesc in continutul lor. Pentru iluminarea si revigorarea tenului, puteti prepara diferite masti pe baza de castraveti proaspeti. De asemenea, daca va confruntati cu cearcane cauzate de oboseala sau de lipsa somnului, puteti aseza cate o felie de castravete pe ochi.

Author:

Facebook Comment