Cum iti poti stapani furia

Cand te enervezi, tendinta naturala este sa izbucnesti, sa-ti descarci furia intr-un fel sau altul. Cel mai adesea, aceasta se manifesta prin atacuri verbale la adresa persoanei sau situatiei care a starnit senzatia. Fie ca te exprimi, fie ca nu, enervandu-te consumi inutil mult prea multa energie si permiti ratiunii sa se intunece. Cum sa gandesti limpede atunci cand esti pe cale sa faci explozie pe dinauntru?
Nu-i permite corpului sa fie afectat si incearca sa fii furios- atunci vei stii ca nu poti sa fii furios!
In Japonia, copiii invata o metoda foarte simpla de controlare a furiei. Ei spun ca, de cate ori te simti furios, incepe doar sa respiri profund. Incearca si nu vei fi capabil sa devii furios. De ce? Pentru simplul motiv ca respiri profund nu poti sa te mai infurii? Iti este imposibil sa te infurii. Exista 2 motive.
Incepi sa respiri profund, dar furia are nevoie de un anumit ritm al respiratiei sau o respiratie haotica. Daca incepi sa respiri profund, este imposibil ca furia sa mai iasa la suprafata. Daca respiri profund in mod constient, atunci furia nu se mai poate exprima. Furia necesita un model diferit de respiratie. Nu trebuie sa-l aplici; furia o va face ea singura. Cu o respiratie profunda, nu poti sa fii furios.
Si, in al doilea rand, mutandu-ti gandul. Cand te simti furios si incepi sa respiri profund, mintea trece de la furie la respiratia profunda. Corpul nu se afla in starea de a fi furios si mintea si-a mutat atentia de la concentrare la altceva. Atunci, este dificil sa fii furios. Acesta este motivul pentru care japonezii sunt cei mai stapani pe sine oameni de pe planeta. Este vorba, pur si simplu, despre un antrenament din copilarie.
“Mintea si corpul NU sunt doua lucruri separate. Aminteste-ti lucrul acesta INTOTDEAUNA”
Este dificil oriunde altundeva sa gasesti un asemenea incident, dar in Japonia se intampla zilnic. Se intampla din ce in ce mai rar, deoarece Japonia devine din ce in ce mai putin japoneza, devine din ce in ce mai occidentalizata, iar metodele si caile traditionale se pierd. Insa s-a intamplat si se intampla si astazi.

Author:

Facebook Comment