Cum preparam corect cartofi prajiti

Cartofii prajiti sunt unul dintre cele mai banale preparate in bucatarie 
Cartofii prajiti sunt cartofi taiati in bucati lungi si prajiti in ulei. Alege cartofii potriviti, cartofii potriviti pot fi cei albi, cu un continut scazut de apa. Astfel, vor absorbi mai putin ulei si vor fi mai gustosi. Pregateste-i pentru taiere, curata bine cartofii, uniform, spala-i cu apa rece si pune-i deoparte.
Taie cartofii in acelasi fel, cand trebuie sa tai cartofii, este important sa alegi o singura forma, pe care sa o folosesti pentru toata cantitatea de cartofi. Prin urmare, nu este recomandat sa tai un cartof pe lungime, altul pe latime, altul de-a curmezisul. Bucatile taiate trebuie sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune, astfel incat sa se prajeasca uniform.
Foloseste o oala sau o cratita de calitate, in care toarna ulei suficient de mult incat sa acopere cartofii atunci cand ii vei adauga. Asteapta sa se incinga uleiul. Ar trebui sa aiba o temperatura de aproximativ 180 grade Celsius.
Este necesara scurgerea cartofilor imediat dupa prajirea lor, asezandu-i dupa scoaterea din friteuza pe un servet de hartie dublu si stergandu-i astfel incat sa se absoarba tot uleiul de pe suprafata lor, atata timp cat vaporii de apa inca se mai evapora.
Scoate cartofii din uleiul incins atunci cand au capatat o culoare aurie. Pune-i pe prosoape de hartie , pentru a elimina surplusul de ulei inainte de a-i servi.
Cu ce merg cartofi prajiti?
Sunt de preferat in acest caz mirodeniile (patrunjelul proaspat taiat mare este perfect), condimentele (piper, boia de ardei), sosul de rosii puteti pune si ketchup.

Author:

Facebook Comment