Fenechiu mergea cu 200 km/h iar politisti l-au iertat

Agenţilor de la Poliţia Rutieră le-a fost frică să-l sancţioneze pe politicianul ieşean, care circulase cu 200 km/h. Însă Fenechiu a recunoscut evenimentul în faţa procurorilor, iar declaraţia sa a fost una dintre probele pe baza cărora au fost condamnaţi la închisoare 11 poliţişti pentru corupţie, dezvăluie Evenimentul Zilei.
Deputatul liberal Relu Fenechiu este implicat într-un nou scandal de proporţii la Iaşi! 11 agenţi de la Serviciul Poliţiei Rutiere Iaşi au fost condamnaţi zilele trecute de magistraţii de la Tribunalul Iaşi, la închisoare cu executare, iar Fenechiu a contribuit din plin la condamnarea acestora.
Fostul ministru al Transporturilor a fost un martor cheie în dosarul acuzării, martor propus chiar de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.
Totul pleacă de la faptul că doi agenţi de la Poliţia Rutieră n-au avut curajul să-l amendeze în trafic pe Relu Fenechiu atunci când acesta a fost surprins de aparatul radar circulând cu o viteză de 200 km/h. După ce au primit vestea că vor merge la puşcărie, că au primit pedepse între trei şi patru ani de închisoare, agenţii au regretat din plin că l-au iertat pe Relu Fenechiu.
"Domnul Fenechiu a fost folosit ca martor împotriva noastră pentru că i-am făcut un bine. Dacă ne vedeam de treaba noastră, probabil că nu se ajungea în situaţia asta. N-am luat şpagă de la el sau alte foloase, însă procurorii au interpretat că nu ne-am făcut treaba ca la carte. Nu ştiu ce să zic... Poate trebuia să-i ridicăm permisul de conducere", a precizat unul dintre agenţi după aflarea sentinţei.
Adevărul este că poliţiştilor le-a fost frică să nu fie daţi afară din serviciu dacă îl sancţionează pe şeful liberalilor ieşeni. Întâlnirea din trafic dintre Relu Fenechiu şi poliţiştii de la Rutieră a avut loc în dimineaţa zilei de 30 octombrie 2008, în localitatea ieşeană Leţcani. Fenechiu mergea de la Iaşi către Bucureşti la volanul unui bolid BMW X6, maşina lui preferată.
Fenechiu şi-a întors declaraţia în instanţă
În momentul în care au verificat înregistrările video de pe radarul folosit de agentul Marciuc, anchetatorii nu au găsit nicio înregistrare cu maşina lui Relu Fenechiu. De asemenea, nu au găsit niciun proces verbal de contravenţie pe numele deputatului. După cum reiese din discuţia celor doi poliţişti, acestora le-a fost teamă să-l amendeze pe Fenechiu.

De la această discuţie telefonică, procurorii au extins cercetările şi au descoperit şi alţi poliţişti de la Rutieră care favorizau şoferii în trafic. Unii dintre aceştia ar fi primit mită pentru a trece cu vederea abaterile rutiere. Relu Fenechiu a fost audiat în calitate de martor la Direcţia Generală Anticorupţie şi i-a "îngropat" pe agenţii care l-au ajutat, confirmând evenimentul.

Procurorii s-au folosit de declaraţia lui Fenechiu pentru a-i trimite în judecată pe agenţii de la Poliţia Rutieră. În schimb, la instanţa de judecată, deputatul ieşean şi-a schimbat declaraţia: "Nu puteam să circul cu 200 km/h, pentru că în Romănia nu se circulă cu o asemenea viteză! Nu există drumuri pentru 200 kilometri pe oră. Nu ţin minte să fi fost oprit de nimeni în trafic", a declarat Fenechiu în momentul în care a fost audiat în faţa judecătorilor.

Author:

Facebook Comment