RDS va cumpara postul Prima TV?

RCS&RDS discută cu SBS Broadcasting achiziționarea canalului PRIMA TV, scrie Cătălin Tolontan pe blogul său.

Au existat discuții și pentru televiziunea TV2 din Ungaria, deținută tot de SBS, dar ele s-au stopat și acum RCS insistă pentru cumpărarea PRIMA TV.
PRIMA TV a fost lansat de Cristian Burci, actualul proprietar al ziarelor Click! și Adevărul, în decembrie 1997, pe licența postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting.

În luna mai, acţionarii RCS&RDS au aprobat contractarea de finanţări în valoare totală de până la 800 milioane de euro (sau echivalentul în orice altă monedă), pentru o perioadă ce nu va depăşi 10 ani. Fondurile vor fi utilizate pentru restructurarea parţială sau totală a tuturor angajamentelor de finanţare actuale ale operatorului telecom, potrivit hotărârii acţionarilor.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Cable Communications Systems Olanda deţine 88,54% din acţiunile RCS&RDS, iar un pachet de 7,83% este deţinut chiar de companie. Cable Communications Systems este controlată de RCS Management, unde Zoltan Teszari deţine aproape 60% din capital.

Author:

Facebook Comment