Usturoiul este antioxidant natural

Sursă naturală de magneziu, vitamina B6, C şi B1, usturoiul este un detoxifiant al organismului, tonic şi revigorant, are calităţi antibiotice şi antioxidante. Chiar dacă mirosul lui îi face pe unii să strâmbe din nas, vă oferim 9 motive care să vă convingă să mâncaţi usturoi.
1. Ucide bacteriile. Cercetătorii spun că substanţa numită alicină, care se găseşte în usturoiul crud, îi oferă acestuia proprietăţi antibiotice. Se consumă tăiat mărunt sau zdrobit pentru un efect terapeutic mai mare.
2. Este antioxidant natural. Bogat în vitamina C, seleniu şi mangan, usturoiul ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi şi reduce efectele îmbătrânirii.
3. Previne îngrăşarea. Alicina din usturoi intensifică arderile din organism, scade tensiunea arterială şi nivelul insulinei şi trigliceridelor. De aceea, este un aliment recomandat în curele de slăbire.
4. Este antiinflamator. În caz de răceală, gripă sau astm, puteţi să mâncaţi usturoi. Reduce inflamaţia căilor respiratorii şi uşurează respiraţia.
5. Este vermifug. Consumul de usturoi, pe stomacul gol, elimină viermii intestinali, în special la copii.
6. Are acţiune detoxifiantă. Consumul de usturoi contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Consumat în stare crudă, poate să vindece acneea. Are proprietăţi antiseptice şi poate fi folosit pentru uz extern, sub formă de cataplasme, pentru vindecarea rănilor.
7. Este un tonic cardiac. Reglează circulaţia sangvină la nivelul membrelor, reduce nivelul colesterolului şi al tensiunii arteriale.
8. Stimulează imunitatea. Bogat în antioxidanţi, usturoiul ajută organismului să lupte împotriva virusurilor.

Author:

Facebook Comment