Alimente bune si rele pentru inima

Unele alimente sunt foarte sanatoase pentru o inima puternica, in timp ce altele slabesc capacitatea acestui muschi de a-si face treaba bine , cat mai mult timp. Iata care sunt cele mai bune si cele mai rele alimente pentru inima.
Alimente sanatoase, bune pentru inima 

Carnea de somon

Bogat in acizi grasi Omega3, somonul ajuta organismul sa mentina o inima sanatoasa, o tensiune arteriala buna si te scapa de problemele de coagulare.

Fructele de avocado

Avocado este bogat in grasimi mononesaturate, care ajuta la scaderea colesterolului rau si cresc colesterolul bun din sange.

Fructele de padure

Fructele de padure sunt pline de antioxidanti sanatosi, care apara inima ta de boli cardiovasculare, au efect antiinflamator puternic si ajuta organismul sa evite imbolnavirea cu cancer, prin inlaturarea radicalilor liberi.

Spanacul

Spanacul este o sursa buna de fier si calciu, dar aduce si un aport sanatos de luteina, acid folic, potasiu si fibre.

Alimente nocive, care fac rau inimii 

Mezeluri

Toata carnea foarte procesata (crenvursti, salamuri, parizer, sunca de curcan) contine sare in exces, conservanti si, uneori, coloranti artificiali nocivi.

Aceste produse alimentare din carne procesata contin multa sare si grasimi rele, care se depun pe vasele de sange si fac rau inimii tale.

Pizza

Desi este mai usor sa comanzi sau sa dezgheti o pizza decat sa gatesti sanatos, acest aliment este foarte nesanatos pentru inima ta.

Continutul mare de grasimi saturate, sare si alte substante chimice (coloranti, E-uri din ketchup, salam, etc) fac din pizza un dusman al inimii si un factor agravant in aparitia bolilor cardiovasculare.

Author:

Facebook Comment