Apa cu lamaie ajuta digestia, proprietati miraculoase

Bauta dimineata pe stomacul gol, apa cu lamaie actioneaza ca un medicament: lupta impotriva racelii, ajuta digestia, scade presiunea arteriala, curata pielea si detoxifica intregul organism. In plus, spune acesta, acidul citric ajuta digestia si nu face “gaura in stomac”, fiind metabolizat de organism.

Opt beneficii ale apei cu lamaie:

1. Intareste sistemul imunitar

Vitamina C contribuie la sanatatea sistemului imunitar, insa nu poate fi stocata in corp. Din acest motiv, este important sa consumi alimente bogate in vitamina C zi de zi. Bioflavonoizii din lamaie actioneaza impreuna cu vitamina C pentru cresterea capacitatilor sale antioxidante si contribuie la stimularea sistemului imunitar.

2. Scade tensiunea arteriala

Apa cu lamaie face minuni in cazul persoanelor care au probleme cu inima, datorita continutului ridicat de potasiu care regleaza tensiunea arteriala. „Toata lumea stie ca lamaile contin vitamina C din belsug, dar jumatate de lamaie stoarsa intr-o cana cu apa calda are si mult potasiu, excelent in stimularea activitatii cerebrale si in controlul presiunii arteriale” arata Ashley Pitman, specialist in detoxifieri dupa metoda Ayurvedica.

3. Te energizeaza

Cand incepi dimineata cu o cafea, iti incurajezi corpul sa produca energie sub forma fluctuatiilor glicemiei si al stresului oxidant, iar efectele sunt de scurta durata. Apa cu lamaie produce energie “verde” in corpul tau prin hidratare si oxigenare de-a lungul intregii zile, fara oxidare in exces la nivel celular.

4. Un bun ajutor pentru digestie

Pe langa faptul ca te ajuta sa ai o digestie sanatoasa eliminand toxinele din tractul digestiv, apa cu lamaie amelioreaza simptomele indigestiei precum arsurile la stomac si balonarea. . “Constipatia, balonarile si oboseala, toate vor disparea ca prin minune”, da asigurari medicul.

5. Excelenta pentru ingrijirea pielii

Datorita proprietatilor antiseptice, lamaia poate deveni un aliat de nadejde in tratarea problemelor legate de piele. Consumul zilnic de apa cu lamaie poate aduce o imbunatatire evidenta a aspectului pielii, actionand ca un remediu antiimbatranire. ,,E adevarat, apa cu lamaie netezeste ridurile si da chipului un aspect intinerit”, explica Pitman.

6. Detoxifiaza

Lamaile sunt bogate in minerale si vitamine care ajuta la eliminarea toxinelor din tractul digestive

7. Te ajuta sa slabesti

Unul dintre beneficiile majore ale consumului de apa cu lamaie este acela de a actiona ca un accelerator in arderea grasimilor.

8. Lupta cu infectiile

Apa calda cu lamaie este cel mai efficient mod prin care sa scapi de infectiile virale si de durerile in gat. In plus, sucul de lamaie stimuleaza sistemul imunitar sa lupte mai efficient cu infectiile.

Atentie insa! Daca suferi de gastrita sau ulcer gastroduodenal, dieta cu lamaie este total contraindicata. De asemenea, cura cu suc de lamaie nu le este recomandata copiilor si varstnicilor.

Author:

Facebook Comment