Apa din nuca de cocos este bautura energizanta naturala

Saraca in calorii, fara colesterol si grasimi „rele”, cu mai mult potasiu decat bananele si foarte hidratanta – acestea sunt doar cateva din multe beneficii pe care apa de cocos le are asupra sanatatii.

Supranumita si „bautura energizanta naturala”, apa de cocos este favorita sportivilor, dar si a celebritatilor din intreaga lume. Si asta deoarece hidrateaza foarte bine organismul, dar te si ajuta atunci cand nu esti in cea mai grozava forma fizica – te scapa de mahmureala, de exemplu, sau te energizeaza atunci cand te simti lipsit de putere.

Ce este, de fapt,  apa de cocos?

Racoritoare in mod natural, apa de cocos este dulce, cu un usor gust de nuca. Aceasta contine carbohidrati usor digerabili sub forma de zahar si electroliti (potasiu, calciu si magneziu), dar si multe alte vitamine (B-uri in special) si minerale (fier, fosfor, zinc etc.).

Nu trebuie confundata insa cu laptele sau uleiul de cocos – aceasta „apa” este lichidul clar, limpede, din miezul nucilor de cocos inca verzi, care nu au ajuns la maturitate.

Comparativ cu bauturile energizante, are mai putin sodiu (asa incat scade riscul de accidente vasculare sau boli de inima) si calorii (doar 20 de calorii la 100 ml), dar mai mult potasiu. Cu alte cuvinte, este bautura ideala pentru cei mici sau pentru cei care au grija de aspectul si sanatatea lor.

Perfecta pentru sportivi

Apa de cocos este o bautura ideala si pentru sportivi, care pierd multa apa in timpul antrenamentelor, deoarece inlocuieste rapid fluidele pierdute din organism si este benefica pentru persoanele care lucreaza intens.

Si ai mare grija de unde cumperi acest produs, deoarece nu toate apele de cocos sunt pure 100%. De aceea, trebuie sa alegi cu grija si sa citesti eticheta pentru a vedea daca nu cumva produsul respectiv are in compozitie ingrediente precum zaharul sau alte arome.

Author:

Facebook Comment