Ceaiul verde ne mentine inima sanatoasa

Ceaiul verde păstrează mai mulţi flavonoizi, nişte antioxidanţi puternici care acţionează direct asupra sistemului cardiovascular, protejându-l.
O ceaşcă de ceai verde reprezintă nu doar modul ideal de a-ţi începe dimineaţa, ci şi un aliat de nădejde împotriva bolilor de inimă, a diabetului şi a îmbătrânirii premature.

Specialiştii ne recomandă să înlocuim cafeaua de dimineaţă cu ceaiul verde. Efectul de revigorare este acelaşi asupra organismului?

Şi cafeaua, şi ceaiul conţin cofeină. Diferenţa constă în rapiditatea cu care aceasta acţionează asupra organismului.

Cafeaua are un efect imediat, care nu durează însă mai mult de două-trei ore. Efectele ceaiului se simt după o jumătate de oră sau chiar o oră după ce am băut o ceaşcă, dar se menţin chiar şi 7-8 ore.

Ceaiul îndulcit este la fel de eficient?

Da. Puteţi îndulci ceaiul cu zahăr sau cu miere. Atenţie! Dacă folosiţi miere, trebuie să ştiţi că, la temperaturi înalte, aceasta se degradează şi devine toxică.

Aşteptaţi ca ceaiul să se răcească până în jurul temperaturii de 40 de grade Celsius, apoi adăugaţi mierea. Laptele, în schimb, diminuează efectul cofeinei.

Ceaiul verde e mai sănătos decât ceaiul negru?

Şi ceaiul negru, şi ceaiul verde sunt obţinute din frunzele aceleiaşi plante, camellia sinensis. Diferă modul de prelucrare.

Cum ne protejează sănătatea consumul de ceai verde?

Flavonoizii reprezintă o categorie de fitonutrienţi care trebuie să facă parte din alimentaţia noastră zilnică.

Aceştia se găsesc în mod natural în afine, ceapa roşie, mere sau ciocolata neagră. Cea mai mare cantitate de flavonoizi se găseşte însă în ceaiul verde şi ceaiul alb.

Specialiştii au demonstrat efectul lor protector în primul rând asupra inimii şi a vaselor de sânge. Consumul a trei ceşti de ceai pe zi reduce cu 11 % riscul unui infarct.

Author:

Facebook Comment