Coada soricelului trateaza multe afectiuni

Coada-şoricelului este numit în vechile cărţi despre plante medicinale „leacul tuturor relelor”, ea poate fi folosită acolo unde orice altceva pare a fi de prisos. Ea va alunga din organism prin forţa ei depurativa diferite boli care să instalaseră de ani de zile.
Ceaiul se face turnand o cana de apa clocotita peste o lingurita cu varf de floare, uscata si maruntita. Se lasa cateva minute la infuzat, se strecoara si se bea cald, neindulcit. Ceaiul de coada-soricelului se recomanda si in durerile de cap, ameteli, greturi, hemoragii nazale, dureri ale ochilor insotite de lacrimari, afectiuni genitale.
Este eficienta si in caz de probleme cu ficatul si vezica biliara, digestive, in caz de pierdere a poftei de mancare, tulburari ale ciclului menstrual sau dureri cauzate de acesta, spasme musculare, febra si infectii.
Se poate vedea pe pajisti, prin fanete, pe marginile raurilor si ale paraielor, pe langa drumurile de tara si in locurile virane, fiind intalnita din campie si pana in zona montana inalta. In functie de zona geografica, popular i se mai spune si alunele, bradasel, ciuresica, crestatea, cravalnic, garva, iarba-oilor, iarba-soriceilor, iarba-stranutatoare, prisnel, rotatele-albe, sorocina, tata-forfotici.

Coada-soricelului are florile albe sau trandafirii care, pe temperature mari, raspandesc in aer un parfum placut, amarui. Florile trebuie culese pe soare puternic deoarece atunci continutul de uleiuri volatile atinge cota maxima si are forta lecuitoare cea mai mare.

Tinctura e benefica in caz de tuse si bronsita 
Tinctura se recomanda in aceleasi afectiuni ca si infuzia: anorexie, ameliorarea digestiei, bronsite, tuse, rinite si rinosinuzite alergice, alergii, gastrite hiperacide, ulcer gastric, enterocolite, colici gastro-intestinale, colici, meteorism, metroanexite, ascaridioza, afectiuni vasculare, eczeme, arsuri, contuzii, rani, ulceratii, abcese dentare. Extern poate fi folosita ca dezinfectant al diferitor rani.

Author:

Facebook Comment