De ce este bine sa mancam fructe uscate in sezonul rece

Fructele uscate sunt surse excelente de fibre, au un indice glicemic scăzut și joacă un rol important în prevenirea diverselor boli.

Curmalele. Au un efect tonic şi energizant, fiind bogate în fier, fibre, potasiu, vitaminele A şi B. Curmalele sunt de ajutor în constipaţie, anemie şi intoxicaţii. Dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti activitatea cardiacă, consumă curmale puse la înmuiat în apă peste noapte. Consumă acest amestec de două ori pe săptămână.
Prunele. Au un conţinut ridicat de fibre, glucide, vitaminele A şi B, potasiu, calciu şi fosfor. Consumate frecvent, acestea fortifică sistemul nervos, combat stările de oboseală, îţi dau energie şi stimulează tranzitul intestinal. Pentru detoxifierea organismului, poţi face cure exclusive cu prune uscate, timp de două sau trei zile, de câteva ori pe an.
Caisele. Sunt o sursă bogată de magneziu, potasiu, betacaroten, calciu, fier şi vitaminele A, C şi B. Ele combat anemia, infecţia cu diferite virusuri, grăbesc vindecarea rănilor, stimulează activitatea ficatului şi a inimii şi sunt un aliat în lupta împotriva cancerului. Dacă le vei consuma înainte de masă, vei avea o digestie mai uşoară.
Stafidele. Conţin 70% fructoză pură şi sunt bogate în fibre, antioxidanţi, vitamine şi minerale. Dacă le vei consuma zilnic, acestea te vor ajuta să îţi menţii oasele şi dantura sănătoase şi să combaţi anemia sau constipaţia. Pune într-un pahar cu apă un pumn de stafide şi lasă-le la înmuiat între 24 şi 48 de ore. Consumă-le dimineaţa, pe stomacul gol.

Author:

Facebook Comment