Desfundarea rapida a nasului in mod natural

Nasul infundat este o pacoste cand esti racita, deoarece nu poti respira normal, pe nari, ci trebuie sa respiri pe gura. Daca in timpul zilei mai poti face abstractie de congestia nazala, in timpul noptii ai cele mai mari batai de cap, deoarece respirarea pe gura iti usuca buzele si cavitatea bucala si te impiedica sa te odihnesti corespunzator. Exista o multime de solutii naturale pentru desfundarea rapida a nasului. Iata ce iti propunem sa incerci in caz de congestie nazala.

1. Apa cu sare sau bicarbonatul de sodiu

Pentru eliberarea cailor nazale cand esti racita, poti incerca una dintre cele mai vechi solutii naturale: apa cu sare. Dizolva o lingurita de sare intr-o cana cu apa calduta si, cu o pipeta, toarna cateva picaturi de apa salina in fiecare nara. Senzatia nu va fi placuta, dar rezultatele se vor vedea rapid. De asemenea, poti folosi si apa cu bicarbonat de sodiu in aceleasi cantitati, pentru a spori efectele asupra sinusurilor.

2. Otetul de mere

Otetul de mere are un miros puternic, astfel ca te poate ajuta sa-ti desfunzi nasul rapid. Intr-un vas, incalzeste o ceasca de otet de mere. Pe masura ce se incalzeste, vaporii acestuia se vor ridica in aer. Incearca sa ii inhalezi.

3. Uleiul esential de menta

La fel ca otetul de mere, si uleiul esential de menta este benefic pentru decongestionarea nasului. Imbiba un material moale cu ulei esential de menta si inhaleaza aroma puternica. Trebuie sa repeti de mai multe ori pe zi acest procedeu, pentru a fi sigura ca da rezultate. Uleiul esential de menta poate fi adaugat si in apa fierbinte, dupa care poti inhala aburii.

4. Ceapa

Stim ca mirosul de ceapa nu este tocmai preferatul tau, dar cand ai nasul infundat, se va dovedi a fi mai mult decat eficient. Curata o ceapa si inhaleaza mirosul iute pana cand simti ca poti respira mai bine.

5. Baile de aburi

Baile de aburi sunt o solutie naturala excelenta nu doar in cazul in care ai nasul infundat, ci si atunci cand esti racita de-a binelea. Pune la fiert 3 cani de apa, iar cand incepe sa clocoteasca, opreste focul, adauga 4-5 pliculete de ceai de musetel sau flori uscate si lasa-le la infuzat pentru 5 minute. Asaza oala pe un suport si apleaca-te deasupra ei, astfel incat sa poti inhala aburii. Daca iti acoperi capul si vasul cu un prosop, vei inhala mai bine aburii si vei scapa mai repede de nasul infundat.

6. Ceaiul de galbenele

Daca nu iti place sa inhalezi aburi sau sa mirosi arome puternice, iti poti desfunda nasul apeland la clasicele ceaiuri din plante medicinale. Ceaiul de galbenele si ceaiul de coada-soricelului sunt cunoscute pentru efectele lor benefice asupra cailor respiratorii. Bea cate 2-3 cani de ceai pe zi, pentru a grabi desfundarea nasului.

7. Vasul neti

Nu in ultimul rand, daca te confrunti cu senzatia de nas infundat, poti apela la vasul neti. Este vorba despre un recipient special, cu ajutorul caruia poti face spalaturi nazale. Acest vas este recomandat in special in caz de sinuzita, nu neaparat pentru o simpla senzatie de nas infundat care apare rar. Vasul neti este specific medicinei traditionale ayurvedice si foloseste, de obicei, apa salina pentru irigatii nazale.

Author:

Facebook Comment