Despre menta, ce contine menta?

Menta si-a gasit un loc important in gastronomia mondiala inca din Antichitate fiind folosita fie pentru aromarea diferitelor tipuri de mancare, dar si prin folosirea sa pentru proprietatile medicinale.

Infuziile de in care folosim frunze proaspete de menta sunt un remediu popular pentru tratarea arsurilor stomacale sau a indigestiilor.

Pe langa aceasta intrebuintare, oamenii decid sa ofere aroma preparatelor prin utilizarea mentei Menta contine numeroase vitamine si substante minerale din care putem aminti vitamina A, acidul ascorbic, niacina si riboflavina, precum si minerale precum fier, zinc sau potasiu. Cele mai cunoscute beneficii ale mentei sunt urmatoarele: 

1.Ceaiul de menta este bun in problemele biliare si in micsorarea calculilor biliari. 

2.Menta detoxifica organismul. 

3.Menta aduce beneficii asupra ficatului, vezicii biliare, circulatiei, avand si un puternic efect asupra sistemului nervos. 

4.Inlatura problemele intestinale, trateaza diareea si crampele intestinale. 5.Menta ajuta la eliminarea expectoratiilor. 

6.Are efect de antiobiotic usor. 

7.Calmeaza durerile de cap.

8.Este utila in tratamentele antiacneice si in alte iritatii ale pielii. 

9.Amelioreaza durerile musculare si articulare, cele din reumatism si artroza; Menta nu este recomandata femeilor care alapteaza sau insarcinate, precum nici copiilor cu varsta mai mica de 7 ani.

Author:

Facebook Comment