Efectele sfeclei asupra sanatatii

Sfecla rosie este una din legumele recunoscute pentru proprietatile sale in tratarea bolilor de ficat si de sange, lupta impotriva cancerului, pentru continutul ridicat de vitamine, minerale si fibre care stimuleaza sistemul imunitar, echilibreaza organismul si reduce procesul de imbatranire.

Sfecla rosie are in compozitia sa multe substante nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, zinc si antioxidanti.

Principalele beneficii ale sfeclei rosii: 

1. Este un puternic detoxifiant al organismului:  stimuleaza tranzitul intestinal si curata ficatul de toxine. 

2. Ajuta la scaderea nivelul zaharului in sange. 

3. Are un continut ridicat de fier si previne bolile de sange. 

4. Blocheaza cancerul prin alterarea ratei de respiratie a celulelor canceroase, fiind eficienta mai ales in cazul cancerului de colon. 

5.Sfecla rosie este un remediu eficient pentru bolile de ficat. 

6. Este o sursa importanta de potasiu si acid folic, vitamina B9, cu ajutorul carora scade tensiunea arteriala. Acidul folic continut de sfecla rosie este foarte bun pentru femeile gravide pentru ca scade riscul aparitiei malformatiilor congenitale. 

7. Previne si trateaza bolile de inima 

8. Elimina surplusul de apa din organism 

9. Creste rezistenta la efort Singura contraindicatie privind consumul sfeclei rosii este adresata persoanelor diabetice deoarece acest tip de leguma are un continut mare de zahar.

Author:

Facebook Comment