Essiac ceaiul minune care vindeca cancerul

Essiac-ul, un ceai celebru care a salvat viaţa a mii şi mii de pacienţi bolnavi de cancer în faze terminale, a trezit interseul cercetătorilor şi bolnavilor cronici, în egală măsură.

Numele ceaiului a fost inspirat de numele sorei medicale (Caisse) care se citeşte... invers. Tratamentul cu Essiac fost lansat la începutul anului 1921 fiind descoperit şi testat pe o rudă, de sora medicală Rene Caisse din Canada.

Trebuie respectate reţeta originală şi instrucţiunile de utilizare Ceaiul Essiac este de fapt o formulă din opt plante, crescute, culese, făcute pulbere şi apoi mixate respectând cu stricteţe reţeta originală. Pulberea de plante este apoi consumată sub formă de infuzie, ce se prepară cu respectarea instrucţiunilor de utilizare prezente în fiecare plic de ceai. Fiecare plantă din formulă are anumite proprietăţi care pot ajuta organismul în mai multe feluri.
Ciulinele sfânt are efecte antibioticeCiulinele sfânt este cunoscut ca având efecte antibiotice care curăţă şi stimulează sistemul digestiv.
Rădăcina de brusture, stimulent digestivFolosită separat, rădăcina de brusture este utilizată frecvent ca stimulent digestiv şi al apetitului, datorită stimulării secreţiilor gastrice şi biliare. Printre afecţiunile pe care le poate trata se numără: anorexia, afecţiunile renale, cistitele, arsurile, urcioarele, nevralgiile, reumatismul, guta, sciatica şi o multitudine de afecţiuni cutanate. De asemenea, elimină excesul de fluid din organism şi este o sursă de crom, magneziu, silicon şi thiamine.
Laminaria reglează metabolismulLaminaria este o algă brună ce conţine mult iod şi minerale rare. Ea are capacitatea de a regla activitatea glandei tiroide şi metabolismul.
Trifoiul roşu purifică sângeleTrifoiul roşu este utilizat pentru a purifica sângele. De asemenea, se utilizează ca antispasmodic şi reduce simptomele de bronşită şi tusea. Se foloseşte frecvent împreună cu brusturele şi măcrişul galben pentru tratarea erupţiilor şi a altor afecţiuni cutanate.
Trifoiul roşu este o sursă de mulţi nutrienţi, printre care se numără calciul, cromul, magneziul, niacina, fosforul, potasiul, thiamina şi vitamina C. Trifoiul roşu este considerat şi ca una dintre cele mai bogate surse de isoflavone (substanţe solubile în apă, care se comportă ca estrogenii şi sunt găsite în multe plante).
Isoflavonele izolate din trifoiul roşu au fost studiate pentru eficienţa lor în tratarea unor forme de cancer. Se crede că isoflavonele previn proliferarea celulelor canceroase şi chiar că acestea pot distruge celulele canceroase. Testele pe animale şi de laborator au descoperit că isoflavonele din trifoiul roşu pot proteja împotriva dezvoltării celulelor de cancer la sân.
Ulmul are grijă de oase şi de articulaţiiScoarţa ulmului cu coajă netedă întăreşte şi calmează mucoasele şi dizolvă mucusul în exces din organe, ţesuturi, ganglioni limfatici şi terminaţii nervoase. De asemenea, ajută la detoxificarea organismului şi întreţine oasele şi articulaţiile. A fost utilizată pentru a trata afecţiuni ale sistemului digestiv precum: gastritele, ulcerele şi colitele, precum şi alte afecţiuni cum ar fi hemoroizii, vaginitele şi diverse afecţiuni cutanate.
Rădăcina de revent turcesc curăţă şi detoxifică intestineleRădăcina de revent are acţiune purgativă excelentă pentru tratarea constipaţiei şi efect astringent care activează curăţarea intestinului. Are proprietăţi antiseptice şi abilitatea de a curăţa toxinele depozitate în intestin.
Năsturelul elimină celulele maligneNăsturelul este o sursă naturală bogată în phenyl-ethyl-iso-thio-cyanate (PEITC), care îi oferă plantei gustul piperat distinctiv. Studii ştiinţifice au arătat că PEITC poate distruge celulele canceroase şi poate preveni agenţii ce produc cancer să fie metabolizaţi în carcinogeni (responsabili de producerea tumorilor maligne) şi stimulează activitatea enzimatică implicată în detoxificarea (eliminarea) carcinogenilor.
În anii ’90, teste ce includeau administrarea de năsturel la fumători au demonstrat că cei care consumau câte 50 grame de năsturel la fiecare masă erau protejaţi de o substanţă carcinogenă foarte puternică (NKK), asociată cu tutunul şi care cauzează cancer pulmonar.
Năsturelul conţine şi o substanţă foarte benefică organismului, cel mai des întâlnită în broccoli şi varza de Bruxelles, şi împreună acei compuşi prezentaţi mai sus formează o armă mult mai puternică împotriva cancerului.
Măcrişul mărunt distruge depozitele toxiceMăcrişul mărunt distruge ţesuturile străine, precum masele tumorale, şi depozitele toxice din organism şi stimulează sistemul imunitar. Măcrişul mărunt este foarte bogat în vitamine şi minerale. De asemenea, acesta reduce inflamaţiile.

Mod de administrare

Ceaiul Essiac se poate găsi în farmaciile naturiste. Dintr-un pliculeţ sau din 30 de grame - pentru varianta vrac - se obţine un litru de ceai (infuzie). Acesta se administrează pe stomacul gol şi nu se mănâncă o oră înainte şi o oră după fiecare doză. În acest interval de două ore se poate consuma numai apă cât mai pură. Doza minimă recomandată este de 150 ml pe zi. Doza maximă recomandată este de 150 ml de trei ori pe zi. Aceasta se utilizează, de regulă, pentru afecţiuni foarte grave cum este cancerul sau cancerul cu metastaze.

Author:

Facebook Comment