Felului omului de a fi in functie de forma nasului

Inteligenta, caldura, sclipire, perversitate sau inraire sunt doar cateva trasaturi care se pot citi pe chipul fiecarui om, dar din tot ansamblul fetei nasul joaca unul dintre rolurile esentiale in dezvaluirea felului de a fi al omului.

1. Nas concav, carn

Persoanele care au nasul cu varful ridicat putin in sus au nas concav, iar daca aceste este si mic ca dimensiune, putem sa-l numin carn. Este o forma de nas ravnita in randul femeilor, unele dintre ele fiind chiar dispuse sa plateasca pentru operatii estetice pentru a-si face nasul carn. Reprezentanta cea mai de seama a nasului carn, a tuturor timpului, a fost chiar Marilyn Monroe.

Persoanele cu nasul concav sau carn sunt firi vesele, optimiste si volubile. Stiu sa se bucure de viata, dar prezinta o hiba: sunt predispuse schimbari bruste de stari de spirit si, implicit, la depresii crunte (chiar daca nu sunt Marilyn Monroe). Printre dezavantajele personalitatii oamenilor cu nasul carn se numara nevoia stringenta de a fi ridicati de la pamant atunci cand sunt in acea stare in care au impresia ca intreaga lume s-a daramat in jurul lor. Sunt oameni care au nevoie de iubire, pana intr-un punct patologic, fiind capabili de mari acte de razbunare daca se simt foarte raniti si nedreptatiti.

2. Nasul drept, ca de grec

Nasul perfect drept, fara niciun fel de unduire este des intalnit in randul grecilor, motiv pentru care chiar i-a fost atribuita si aceasta denumire. Sean Penn este unul dintre reprezentantii renumiti ai nasului drept, de grec. Persoanele care au nasul drept sunt considerate inteligente si indemanatice, ele putand fi modele de inspiratie pentru alti oameni. Cei nu nasul drept sunt foarte logici in gandire si manifesta un simt ridicat al functionalitatii. Din aceste trasaturi deriva si hiba personalitatii lor: sunt oameni reci care-si controleaza aproape intotdeauna emotiile si sentimentele. Astfel ca relationarea cu persoanele cu nasul drept poate fi dificila, este greu sa-i faci sa se deschida sufleteste si abia dupa ani si ani sunt capabili sa spuna ceea ce simt.

3. Nas mic, indesat

Unele persoane care au nasul mic, il au si usor indesat, precum Wayne Rooney si Muhammad Ali, alura pe care o ofera acest tip de nas fiind de om inganfat. Insa, dintre toate tipurile de nasuri, cei care il au mic si indesat sunt persoanele la care fizicul si psihicul se oglindesc cel mai bine. Cu alte cuvinte, inganfarea este intr-adevar des intalnita in randul oamenilor cu nas mic si indesat. Mai mult, expresia fetei lor da adesea senzatia de suparare si furie, persoanele cu nasul indesat fiind mai predispusi la stari negative si la manifestari vulcanice, care pot rani oamenii din jur, decat alte persoane cu nasuri diferite.
4. Nas mare, lat

Nasul mare si lat, tip „nubian”, este intalnit mai ales in randul persoanelor afro-americane. Barack Obama este un exemplu clar de om cu nas mare si lat. Dar si caucazienii pot avea nasul mai latit, comparativ cu alte proportii ale fetei. Oamenii cu nasul mare si lat au personalitati carismatice, ceilalti din jurul lor fiind usor atrasi de asa-zisii „nasosi”. Totodata, sunt foarte expresivi din punct de vedere al emotiile, ceea ce simt putand fi usor de citit de pe fata. Insa tocmai aceasta expresivitate emotiva le poate veni de hac uneori, caci sunt mai susceptibili la reactii neasteptate, la prabusiri emotionale si la esec in anumite situatii decat alti oameni. Acesti oameni sunt „in pericol” mai ales in situatiile in care nu ar trebuie sa se manifeste excesiv, in situatiile care cer controlarea emotiile. Neputand fi in stare sa faca asta mereu, o dau in bara adesea.

Author:

Facebook Comment