Fructe sanatoase ce te vor ajuta sa arzi grasimile

Studiile de specialitate lauda unele fructe pentru ajutorul lor in incercarea de a slabi. Iata-le pe cele care sunt cu adevarat usor de gasit si consumat in forma cea mai proaspata.

Grapefruit

Numeroase cercetari au confirmat efectele acestui fruct pentru o cura de slabire fara restrictii majore. Ingredientele din grapefruit reduc nivelul insulinei, obligand astfel corpul sa transforme caloriile in energie pe care o consuma si nu o stocheaza in depozitele adipoase. Jumatate de grapferuit are numai 36 de calorii si nu include deloc grasimi. Consuma acest fruct inainte de mese pentru a-i folosi la maxim potentialul.

Pere

Cu pana la 6 grame de fibre intr-un singur fruct de marime medie, perele sunt printre cele mai satioase fructe si ajuta organismul sa uite de pofta de mancare. Pectina din pere este responsabila pentru stabilizarea glicemiei, lucru ce te poate face sa renunti definitiv la gustarile dintre mese.

Struguri

Cea mai dulce si mai savuroasa optiune, strugurii contin mai multe calorii ca alte fructe si mult mai putine fibre, dar sunt un diuretic si laxativ natural. Continutul ridicat de antioxidanti si vitamine A si K este benefic pentru intregul organism.

Mere

Situate pe locul 2 in topul fructelor bogate in fibre, merele contin pana la 15% din necesarul zilnic de fibre.

Un fruct de marime medie are aproximativ 81 calorii si este usor de transportat si pastrat pentru a fi mancat chiar atunci cand foamea te impinge la alegeri mai putin sanatoase.

Fructe de padure

De la afine, zmeura, mure si fragi pana la merisoare, fructele de padure ofera arome puternice si un continut foarte ridicat de fibre. Daca nu ai acces la fructe de padure nici macar congelate, opteaza pentru capsune si te vei putea bucura de o gustare dulce dar potrivita pentru o dieta.

Cirese

Intr-o jumatate de ceasca de cirese gasesti 45 calorii, 2 g fibre si nicio urma de grasimi. Continutul ridicat de apa si fibre le face satioase, iar gustul dulce poate satisface poftele de ciocolata sau de alte dulciuri mult mai bogate in calorii. Mananca-le in sezon, cat mai proaspete, pentru impactul maxim.

Pepene galben

Cu numai 55 calorii intr-o ceasca de pepene galben taiat cubulete, acest fruct are un continut scazut de grasimi, dar este foarte bogat in acid folic, potasiu, magneziu si vitamine importante (C si A). Nivelul ridicat de fibre si in apa face din pepenele galben o gustare ideala intre mese.

Prune

O pruna de marime medie contine numai 30 calorii, alaturi de 1 g fibre si nicio urma de grasimi. Prunele sunt excelente in rolul de laxativ natural si pot fi mancate proaspete oricand si oriunde. Gustul dulce este un avantaj important, dar prunele sunt bogate si in vitamina C, care creste imunitatea. Fibrele din iti ofera energie atunci cand ai mai multa nevoie, pentru a uita de poftele interzise.

Fructele au uneori la fel de multe calorii ca mancaruri mult mai putin sanatoase, dar avantajul lor tine de complexul de vitamine si de continutul foarte scazut de grasimi. Descopera 8 fructe care te ajuta sa slabesti, indiferent daca tii un regim special sau pur si simplu vrei sa mananci mai sanatos.

Author:

Facebook Comment