Fructele Goji fac minuni pentru sanatate

Fructele Goji, numite si „elixirul tineretii” in spatiul asiatic, fac parte din produsele alimentare putin cunoscute in Romania, cu toate ca reprezinta surse importante de nutritie si de remedii care pot tratat hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, cancerul de prostata, colesterolul din sange sau problemele de vedere.

Originare din Asia, aceste fructe de padure de culoare rosie-portocalie au fost consumate secole de-a randul mai ales datorita credintei ca previn imbatranirea si dau putere fizica.

Fructele Goji sunt o sursa importanta de vitamina C, avand o cantitate apropiata de cea oferita de catina. De asemenea, prezinta si un numar considerabil de minerale esentiale printre care putem nominaliza fierul, calciul, cuprul si zincul. 

Printre beneficiile fructelor Goji putem numi si urmatoarele: echilibreaza glicemia, ajuta in cadrul dietelor de slabit, remediu pentru durerile de cap, stopeaza tumorile, reduce efectul toxic al chimioterapiei, protejeaza ficatul, previne greata in cazul gravidelor. 

Fructele Goji sunt contraindicate celor care au alergie la polen si celor care urmeaza un tratament anticoagulant. Fructele Goji pot fi consumate crude sau uscate, fierte, dar pot, in aceeasi masura, sa faca parte din compozitia ceaiurilor sau a vinurilor.

Author:

Facebook Comment