Lintea o sursa bogata de proteine si fibre

Pe langa faptul ca este o sursa bogata de proteine, nu contine grasimi, lintea este o sursa bogata de fibre si contine nutrieti esentiali. Adaug-o si tu in alimentatie.

Sursa bogata de fibre

100 gr.de linte contine 8 grame de fibre din necesarul de 25-30 pe zi. Alimentele bogate in fibre iti suprima pofta de mancare, previn constipatia si alte probleme digestive, reduc nivelul colesterolului, scazand astfel riscul de a avea probleme cu inima. In plus, fibrele stabilizeaza nivelul zaharului in sange prevenin aparitia diabetului.

Fier din belsug

Deficienta de fier te face sa te simti slabita si obosita, iar lintea este o sursa pe care ar trebui sa o iei in considerare pentru ca o potie de 100 gr.contine 3,3 mg de fier.

Femeile au nevoie de 18 mg de fier pe zi, iar cele trecute de 51 de ani si barbatii de 8 mg. pe zi.

Pentru imbunatatirea absortiei de fier trebuie sa consumi lintea impreuna cu alimente bogate in vitamina C, precum ardeiul.

Un plus de acid folic

Acesta ajuta organismul sa creeze noi celule. Este un nutrient important, in mod special pentru femei, mai ales in perioada in care sunt insarcinate pentru ca previne probleme ale creierului si inimii la bebelusi. O femeie are nevoie de 400 micrograme de acid folic pe zi, iar o femeie insarcinata are nevoie de 600 micrograme. Ia in calcul ca 100 de grame de linte contine 179 micrograme de acid folic.

Author:

Facebook Comment