Macesul un revigorant natural

Fructele acestui arbust popular sunt foarte bogate în Vitamina C; de aceea sunt recomandate ca un revigorant în sezonul virozelor. In acest scop se consuma cate 3-4 cani de infuzie pe zi. O cana de ceai se prepara dintr-o lingurita de fructe macinate, care se infuzeaza într-o cana cu apa fierbinte, timp de cinci minute. Pe langa aportul crescut de vitamina C, în compozi¡ia maceselor exista si alte substante tonice: vitaminele A, B1, B2, P, K , zaharuri, pectine, tanin, acid citric. Numele stiintific al macesului (Rosa canina ) a fost dat de reputatia plantei de a vindeca muscaturile de caine turbat. In paralel cu efectele antivirale, testate în timp, macesului i s-au atribuit si alte puteri terapeutice: mentine buna functionare a vaselor capilare si normalizeaza circulatia sanguina. Ceaiul combate anxietatea, palpitatiile, greturile, viermii intestinali si creste secretia biliara – fapt care-l recomanda în afectiunile ficatului. In toate ceaiurile care previn si combat infectiile respiratorii se adauga tinctura de propolis, un puternic antiseptic care protejeaza plamanii în sezonul virozelor si creeaza anticorpi. In fiecare cana de ceai se adauga 5 picaturi de tinctura. Se poate prepara si ceai de propolis; în acest caz se adauga 10 picaturi de tinctura într-o cana de apa fierbinte si o lingurita de miere poliflora. Tratamentul dureaza 10 zile.

Author:

Facebook Comment