Alimentele se imparteau, cand eram mici, in bune si rele dupa
principiul gustului. Mai tarziu, motivati de problemele de sanatate, bun
si rau insemna altceva: sanatos ori nesanatos. Problema este ca,
uneori, notiunile acestea se confunda si unele tipuri gustoase de
mancare ne pot afecta in mod serios nu numai colesterolul sau stomacul,
dar si creierul - exista studii nenumarate care demonstreaza faptul ca
alimentatia ne poate reduce concentrarea, memoria sau inteligenta.
Consumul excesiv si pentru mult timp de produse din zahar poate crea multe probleme neurologice. In plus, s-a demonstrat ca iti afecteaza si memoria pe termen lung.
Despre alcool se stie ca afecteaza creierul si
gandirea. Daca ne spui ca iti amintesti tot ce ai facut in cele mai
crunte betii, nu te credem. El iti poate face probleme daca il consumi
excesiv, pe termen lung, insa vestea buna e ca, daca il moderezi, ai
sanse sa scapi cu creierul nevatamat.
Un grup de cercetatori de la Universitatea din Montreal a demonstrat faptul ca mancarea de la fast-food produce anumite reactii chimice in creier, din cauza carora pot aparea simptome de anxietate sau depresie.
Mancarea prajita sau semi-preparata distruge,
incet si sigur, celule din creierul tau. Pot cauza hiperactivitate, spre
exemplu. Dintre toate uleiurile cu car poti praji mancarea, cel de
floarea soarelui este cel mai periculos, asa ca incearca sa scapi de el.
Mancarea foarte sarata iti afecteaza functiile
cognitive si capacitatea de a gandi. In plus, asociata cu nicotina,
poate avea efectul anumitor droguri.
Indulcitorii artificiali sunt o incercare inocenta
atunci cand vrei sa slabesti. Insa ei reprezinta o sabie cu doua
taisuri, pentru ca iti pot afecta sistemul neuronal, daca sunt folosite
pe termen lung si excesiv. Asa ca, in loc de zaharina, mai bine consuma
miere sau zahar brun.
alimente
alimente nesanatoase
creier
diverse
informatii utile
inteligenta
problemele de sanatate
sanatate