Mancarea care scade gradul de inteligenta

Alimentele se imparteau, cand eram mici, in bune si rele dupa principiul gustului. Mai tarziu, motivati de problemele de sanatate, bun si rau insemna altceva: sanatos ori nesanatos. Problema este ca, uneori, notiunile acestea se confunda si unele tipuri gustoase de mancare ne pot afecta in mod serios nu numai colesterolul sau stomacul, dar si creierul - exista studii nenumarate care demonstreaza faptul ca alimentatia ne poate reduce concentrarea, memoria sau inteligenta.

Consumul excesiv si pentru mult timp de produse din zahar poate crea multe probleme neurologice. In plus, s-a demonstrat ca iti afecteaza si memoria pe termen lung.

Despre alcool se stie ca afecteaza creierul si gandirea. Daca ne spui ca iti amintesti tot ce ai facut in cele mai crunte betii, nu te credem. El iti poate face probleme daca il consumi excesiv, pe termen lung, insa vestea buna e ca, daca il moderezi, ai sanse sa scapi cu creierul nevatamat.

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Montreal a demonstrat faptul ca mancarea de la fast-food produce anumite reactii chimice in creier, din cauza carora pot aparea simptome de anxietate sau depresie.

Mancarea prajita sau semi-preparata distruge, incet si sigur, celule din creierul tau. Pot cauza hiperactivitate, spre exemplu. Dintre toate uleiurile cu car poti praji mancarea, cel de floarea soarelui este cel mai periculos, asa ca incearca sa scapi de el.

Mancarea foarte sarata iti afecteaza functiile cognitive si capacitatea de a gandi. In plus, asociata cu nicotina, poate avea efectul anumitor droguri.

Indulcitorii artificiali sunt o incercare inocenta atunci cand vrei sa slabesti. Insa ei reprezinta o sabie cu doua taisuri, pentru ca iti pot afecta sistemul neuronal, daca sunt folosite pe termen lung si excesiv. Asa ca, in loc de zaharina, mai bine consuma miere sau zahar brun.

Author:

Facebook Comment