Comparativ cu oul de gaina, cel de prepelita are o compozitie mult mai complexa în principii active.
Oul de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte-opt
ori mai mult fier, are de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori
mai multa vitamina B2. Contine, de asemenea, întregul complex de
vitamine: A, B, D3, E, alaturi de minerale esentiale, precum calciu,
zinc, potasiu si sulf.
„Efectele miraculoase produse de oul de prepelita în organism,
precizeaza specialistul nostru, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu
competente în fitoterapie si nutritie, se datoreaza proteinelor de
calitate superioara din ou, glucidelor speciale nepericuloase în diabet
sau în alte boli în care glucidele sunt interzise, aminoacizilor
esentieli si factorilor antialergici. La fel de valoroase sunt si
enzimele anticolesterol, care curata vasele sanguine de depunerile de
colesterol, inclusiv pe cele foarte fine, la nivel cerebral. Din aceste
motive oul de prepelita este un ou dietetic”.
Benefic pentru inima
O cura cu astfel de oua îmbunatateste calitatea vietii bolnavilor
cronici. Intr-o serie de afectiuni, cura cu aceste tonice ajuta inima sa
functioneze normal, revigoreaza organismul dupa perioade intense de
stres si epuizare. Efecte pozitive se remarca si în cazul bolnavilor
care au suferit o interventie chirurgica sau au facut un tratament
chimioterapic. Beneficiile acestei terapii alternative nu se opresc
aici, deoarece cura cu oua de prepelita regleaza aciditatea gastrica si
digestia si îmbunatateste memoria si coeficientul de inteligenta. Un
astfel de tratament, pre si post natal vine în ajutorul viitoarelor mame
deoarece le ajuta sa nasca mai usor, iar dupa nastere, acestea pot sa
alapteze un interval mai mare de timp. De asemenea, o cura de acest fel
are efecte foarte bune în cazul bolnavilor de dischinezie biliara,
ficat, TBC, rinichi sau al persoanelor supraponderale, care au probleme
cu imunitatea si cu nivelul crescut al zaharului din sange.
Cum se face o cura ?
Exista mai multe scheme de tratament, în functie de varsta si de
afectiune. In timpul curelor se evita alcoolul. Ouale se consuma crude,
dimineata, în locul cafelei si trebuie sa fie proaspete.
Se recomanda mai multe cicluri de cura de 60, 90, 120 si 240 de oua.
Cura de 60 de oua, urmata 30 de zile de adulti si de copiii cu
varste de un an si respectiv trei ani (cate doua oua zilnic); cura de 60
de oua în timp de 20 de zile pentru copiii cu varste cuprinse între
patru si sapte ani (cate trei oua zilnic); cura de 90 de oua, în 30 de
zile, pentru copiii cu varste de 8-10 ani (cate 3 oua zilnic); cura de
120 oua în 26 de zile, pentru adulti si adolescenti cu varste între 16
respectiv 18 ani. In schimb, cura de 240 de oua se administreaza în 50
de zile doar adultilor.
beneficii
diverse
informatii utile
minerale esentiale
news
oua de prepelita
prepelita
proprietati terapeutice
sanatate
vitamine