Ouale de prepelita au efecte miraculoase asupra organismului

Comparativ cu oul de gaina, cel de prepelita are o compozitie mult mai complexa în principii active. 


Oul de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte-opt ori mai mult fier, are de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2. Contine, de asemenea, întregul complex de vitamine: A, B, D3, E, alaturi de minerale esentiale, precum calciu, zinc, potasiu si sulf.

„Efectele miraculoase produse de oul de prepelita în organism, precizeaza specialistul nostru, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competente în fitoterapie si nutritie, se datoreaza proteinelor de calitate superioara din ou, glucidelor speciale nepericuloase în diabet sau în alte boli în care glucidele sunt interzise, aminoacizilor esentieli si factorilor antialergici. La fel de valoroase sunt si enzimele anticolesterol, care curata vasele sanguine de depunerile de colesterol, inclusiv pe cele foarte fine, la nivel cerebral. Din aceste motive oul de prepelita este un ou dietetic”.


Benefic pentru inima 


O cura cu astfel de oua îmbunatateste calitatea vietii bolnavilor cronici. Intr-o serie de afectiuni, cura cu aceste tonice ajuta inima sa functioneze normal, revigoreaza organismul dupa perioade intense de stres si epuizare. Efecte pozitive se remarca si în cazul bolnavilor care au suferit o interventie chirurgica sau au facut un tratament chimioterapic. Beneficiile acestei terapii alternative nu se opresc aici, deoarece cura cu oua de prepelita regleaza aciditatea gastrica si digestia si îmbunatateste memoria si coeficientul de inteligenta. Un astfel de tratament, pre si post natal vine în ajutorul viitoarelor mame deoarece le ajuta sa nasca mai usor, iar dupa nastere, acestea pot sa alapteze un interval mai mare de timp. De asemenea, o cura de acest fel are efecte foarte bune în cazul bolnavilor de dischinezie biliara, ficat, TBC, rinichi sau al persoanelor supraponderale, care au probleme cu imunitatea si cu nivelul crescut al zaharului din sange.


Cum se face o cura ?


Exista mai multe scheme de tratament, în functie de varsta si de afectiune. In timpul curelor se evita alcoolul. Ouale se consuma crude, dimineata, în locul cafelei si trebuie sa fie proaspete. 

Se recomanda mai multe cicluri de cura de 60, 90, 120 si 240 de oua.

Cura de 60 de oua, urmata 30 de zile de adulti si de copiii cu varste de un an si respectiv trei ani (cate doua oua zilnic); cura de 60 de oua în timp de 20 de zile pentru copiii cu varste cuprinse între patru si sapte ani (cate trei oua zilnic); cura de 90 de oua, în 30 de zile, pentru copiii cu varste de 8-10 ani (cate 3 oua zilnic); cura de 120 oua în 26 de zile, pentru adulti si adolescenti cu varste între 16 respectiv 18 ani. In schimb, cura de 240 de oua se administreaza în 50 de zile doar adultilor.

Author:

Facebook Comment