Pistolarul Mihai Chirita s-a predat

Mihai Chiriţă, pistolarul din Militari, s-a predat ieri-seară. Conform declaraţiilor Poliţiei el era deja vânat de forţe „impresionante”. La ora „capitulării” sale, surorile Florentina şi Mariana, precum şi tatăl acestuia, Tomiţă, erau deja reţinuţi de procurorii de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti (CAB), fiind puşi sub acuzare pentru ultraj contra bunelor moravuri. Rudele atacatorului au fost audiate sâmbătă noapte de poliţiştii Capitalei, fiind apoi conduse la Parchetul CAB, întrucât una dintre surori, Florentina, este avocat. Una dintre femeile împuşcate de Mihai Chiriţă şi-a pierdut un ochi, fiind la un pas de moarte, conform oftalmologului Monica Pop.
Procurorii de la Parchetul CAB au început urmărirea penală şi faţă de Mihai Chiriţă, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, uz de armă neletală şi vătămare corporală gravă. Întrebat despre siguranţa cetăţeanului în Bucureşti, primarul Sorin Oprescu a declarat optimist că poliţia comunitară are toate mijloacele pentru a face faţă oricărei provocări, iar dacă este nevoie a promis ca Moş Crăciun: „Le mai cumpăr două elicoptere!”.
Împuşcături ca între vecini
Conform reconstituirilor Poliţiei, cele două surori ale lui Mihai s-ar fi luat la ceartă în interiorul supermarketului Cora din zona Lujerului cu nişte vecini de bloc pentru un motiv stupid, la coada de la casa de marcat, în conflict fiind implicate şi alte persoane. Ulterior, în afara supermarketului, fratele venit “în ajutor” a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă, rănind trei persoane, printre care o tânără de 23 de ani. Conflictul dintre vecini a fost unul spontan, iar cei care au fost împuşcaţi au fost victime colaterale, potrivit anchetatorilor. Fratele celor două certăreţe a fugit de la locul faptei.
Monica Pop: „Putea să moară pe loc!”
Femeia, în vârstă de 23 de ani, care a fost transportată la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), avea o plagă împuşcată în ochi. Potrivit oftalmologului Monica Pop, tânăra şi-a pierdut ochiul în ciuda tuturor eforturilor specialiştilor şi ar fi putut să moară pe loc dacă proiectilul îi intra în creier. Monica Pop a spus că globul ocular nu mai este la locul lui şi nu mai poate fi funcţional. În plus, pacienta prezintă fracturi ale craniului în zona respectivă. „Starea ei generală nu e proastă, dar vă închipuiţi cum e din punct de vedere emoţional ştiind că şi-a pierdut ochiul în acest fel”, a mai afirmat oftamologul. Împreună cu victima mutilată pe viaţă, a mai fost transportat la SUUB unul dintre bărbaţi, în vârstă de 38 de ani, care avea o plagă împuşcată la nivelul gâtului. Cealaltă victimă, un bărbat mai în vârstă cu o plagă împuşcată în abdomen, a fost transportat la Elias.
Ziua răfuielilor
În aceeaşi seară, puţin după stupidul incident de la Cora, un afacerist croat era împuşcat în Bucureşti. Victima a fost ciuruită cu trei focuri de pistol în cartierul Băneasa, în zona hotelului Phoenicia, de către un necunoscut, în prezenţa mai multor martori. De data aceasta, pistolul a fost unul cu glonţ. Conform lui Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti, cele trei proiectile i-au străpuns coapsa, abdomenul şi toracele. Grav rănit, bărbatul s-a târât până la benzinăria din proximitate pentru a cere ajutor. Din fericire, datorită intervenţiei prompte a SMURD, victima a reuşit să supravieţuiască. Croatul căsătorit cu o româncă, cu care are doi copii, este în prezent tratat la o clinică privată din Germania. Directorul adjunct al Poliţiei Capitalei Marius Mihai Voicu a spus că în acest caz nu este exclus să fie vorba de criminalitate importată.

Author:

Facebook Comment