Postul Craciunului benefic pentru organism

Posturile recomandate de Biserica sunt si foarte bune pentru sanatate. Postul Craciunului este randuit intr-o perioada in care corpul are nevoie de detoxifiere. Daca il parcurgi a?a cum o spun canoanele, organismul tau se va regenera, vei preveni bolile, iar cele existente vor fi ameliorate. Vezi care sunt beneficiile postului pentru organism, acum, de Lasata Secului.

Postul, cea mai buna metoda de detoxifiere inainte de Sarbatori

Organismul nostru este dereglat din cauza inlocuirii produselor naturale cu "o gramada de otravuri bine ambalate".

Totodata, mancam mai mult decat inaintasii nostri si am devenit sedentari. De aceea, este nevoie de singurul obicei bine incetatenit, prin care s-a pastrat functia de adaptare la lipsa de hrana, postul.

Ppostul Pastelui se tine primavara si reprezinta cea mai buna si mai radicala cura de detoxifiere;

Postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si postul Adormirii Maicii Domnului deschid vara si, respectiv, anun?a venirea toamnei, dispunerea lor fiind deosebit de utila in cadrul igienei alimentare;

Postul Craciunului este ultima perioada de detoxifiere din cursul anului.

Si postul negru, practicat in unele manastiri in fiecare vineri sau in anumite zile din an, ca Ajunul Bobotezei sau Vinerea Mare, are un efect foarte important: ajuta la regenerarea tesuturilor si la eliminarea toxinelor.

Radicalii liberi, eliminati din corp

Iarna, din cauza alimenta?iei mai sarace in legume si fructe proaspete si mai bogate in grasimi, se acumuleaza toxine in organism, asa ca, primavara, perioada de curatire este binevenita pentru prevenirea imbolnavirilor, dar si pentru ajutor in tratarea celor deja existente.

Unele "vindecari miraculoase" de cancer se datoreaza postului, adica unui regim alimentar sarac in proteine animale, grasimi si zaharuri. La fel se intampla si inainte de Postul Craciunului, care precede o perioada de mese mari si pline de toxine, de Craciun si Revelion.

Cum functioneaza postul si de ce este bun pentru organism

Organismul, cand nu mai primeste hrana suficienta, apeleaza mai intai la depozitele de grasime si, apoi, la orice sursa din corp care poate fi consumata, deci si la tumori. Depozitele de toxine provoaca sau inrautatesc reumatismul.

Postul are un efect foarte bun si in obezitate. Previne sau ajuta la tratarea bolilor infectioase, pentru ca intareste sistemul imunitar. Alimentatia pe baza de cruditati ne fereste de carii dentare si de multe alte boli degenerative ca: artroza, sciatica, dureri ale articulatiilor soldurilor si ale coloanei vertebrale. Eliminarea depozitelor de toxine din corp previne sau ajuta la tratarea arteriosclerozei, hipertensiunii arteriale, bolilor de inima, calculilor biliari, bolilor de piele etc.

Cum se tine corect postul

In manastiri, se tine un post mai aspru, iar majoritatea credinciosilor renun?a in aceasta perioada la carne, oua si produse lactate.

Postul Pastelui este cel mai lung si mai drastic, dar si Postul Craciunului tine destul de mult.

Incepe cu o perioada de pregatire: saptamana branzei, in care nu se mai consuma carne, in schimb se mananca vegetale, branza, oua si peste.

Apoi, pentru prima saptamana de post, Biserica recomanda un regim mai aspru: de luni pana miercuri se ia masa doar o data pe zi, seara, cu paine si apa.

In continuare, se mananca doar produse vegetale, iar ulei si vin se consuma in zilele speciale, in care exista dezlegare, cum ar fi sarbatorile si zilele de sambata si duminica.

Ultima saptamana de post este asemanatoare primei. Cei mai multi crestini tin postul dupa puterile lor, starea de sanatate si de tipul de activitate in care sunt implicati.

Cu ce inlocuiesti alimentele "de dulce"

Este important sa ai un aport optim de proteine: ciuperci, fasole, linte, soia. Totusi, aceasta din urma trebuie consumata cu moderatie, deoarece contine hormoni estrogeni, care, in exces, dauneaza organismului.

Nu sunt indicate produsele speciale de post (salamuri, pate, chiftele etc.). Unele dintre ele pot sa contina aditivi alimentari, care nu vor ajuta la detoxifierea organismului.

Foloseste si cereale ca hrisca si meiul, pe care le poti firbe si prepara cu diverse legume, ca salate. In general, se recomanda o hrana cat mai naturala si sa profiti de verdeturile care inca se gasesc pe la noi.

Author:

Facebook Comment