Romani care culeg masline in Portugalia

Mai multi romani care au plecat sa culeaga masline in Portugalia au ajuns sclavi, fiind umiliti si batjocoriti de patronii de acolo.

Mai multe zeci de romani care s-au angajat pe baza unor oferte pe internet in Portugalia, la cules de masline, au fost sechestrati de angajatori si pusi sa munceasca in conditii inumane. Acum, Ministerul de Externe Roman incearca sa-i ajute. Muncitorii romani “au acceptat o oferta de munca identificata on-line, pentru care angajatorul urma sa le incheie contracte de munca. Contrar promisiunilor, acest fapt nu s-a materializat, iar acestia au fost cazati in conditii improprii si remunerati necorespunzator”, potrivit MAE, citat de Mediafax.

Cazul a fost sesizat de un cetatean roman care a informat, vineri, Ambasada Romaniei la Lisabona, iar reprezentantii misiunii diplomatice “au intreprins demersurile necesare pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii suplimentare referitoare la caz si s-au deplasat la fata locului pentru a analiza situatia”, precizeaza sursa citata.

Author:

Facebook Comment