Scapa de pietrele la rinichi cu ceaiuri sanatoase

Ai probleme cu pietrele la rinichi? Află cele mai bune ceaiuri pentru a scapa de această afecţiune renală şi de durerile specifice ei.
- Frunze de mesteacăn - infuzie - 2-3 linguri/cană. Peste ceaiul rece se adaugă 1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, se consumă după aproximativ 6 ore.
- Ceai de brusture şi ceai de turiţă mare. Cura se ţine timp de 4 zile la rînd, în care nu se mănâncă alimente care conţin calciu.
- Cozi de cireşe, frunze de merişor - 2 căni/zi.
- Mătase de porumb - 2-3 căni/zi - infuzie - 1 linguriţă/cană.
- Ceai de coada calului, infuzie, 3 căni pe zi. Băi de şezut cu coada calului. Se prepară o infuzie din muguri de fag, 1 linguriţă la 250 mililitri de apă clocotită, timp de 15 minute. Se filtrează, se beau 2 căni pe zi. Se mai foloseşte decoctul din scoarţă de fag, are ca efect scăderea febrei.
- Muguri de pin - se pot administra sub formă de infuzie, din 20-40 grame la un litru de apă, bine îndulcită, din care se consumă 2-3 căni pe zi.
- Săpunariţă: se foloseşte infuzia obţinută dintr-o linguriţă de flori sau frunze la 250 mililitri apă; cu tot atât de bune rezultate se foloseşte şi rădăcina, dar că decoct (1 linguriţă rădăcină fărâmiţată la 250 mililitri apă); se recomandă 2 căni pe zi.
- Turiţă-mare - infuzie sau decoct - 1 linguriţă/cană; turiţă-mare + osul-iepurelui + traistă-ciobanului + frunze de mesteacăn - câte 20 grame din fiecare - infuzie.
- Ceai infuzie din pufuliţă cu flori mici, 1 ceaşcă dimineaţa cu o oră înainte de masă şi seara cu 1 oră înainte de cină.

Author:

Facebook Comment