Scoala de soferi va costa mai mult

Şcoala de şoferi va costa mai mult de la mijlocul lui noiembrie 2013. Preţul se va dubla.
Instructorii auto pot avea lunar cel mult şapte cursanţi şi trebuie să doteze maşinile-şcoală cu camere video începând cu 13 noiembrie, potrivit unui ordin al ministerului Transporturilor.  


De miercuri, 13 noiembrie, maşinile-şcoală trebuie să fie dotate cu două camere de luat vederi (una să filmeze în interior, iar cealaltă spre exterior, traseul urmat), cu un sistem de pozitionare globală (GPS), iar toate informaţiile înregistrate urmează să fie stocate pe suport electronic, pentru a fi păstrate timp de şase luni. Ordinul ministrului Transporturilor emis în luna mai a permis instructorilor să ia în calcul noile prevederi în timp de şase luni.

De asemenea, pentru a primi autorizatii de functionare, instructorii trebuie sa detina spatii adecvate procesului de invatamant, sa aiba un contract de prestari servicii cu o clinica medicala, iar cursantii urmeaza sa fie inregistrati intr-un Registru National al Cursantilor, pentru a impiedica fraudarea examenelor.

Propunerile poliţiştilor de modificare a examenului pentru obţinerea permisului de conducere duc la creşterea preţului de şcolarizare cu peste 50%, de la 800-900 de lei în prezent, la circa 2.000 de lei.

Author:

Facebook Comment