Fructul Sharon este cunoscut sub mai multe denumiri - curmal japonez, mar chinezesc sau kaki - numele sau stiintific „Diospyros” insemnand „fructul zeilor”.
Originea fructului poate fi identificata in China, de unde este
introdus in secolul al VII-lea in Japonia, in secolul al XVII-lea in
Europa si in secolul al XIX-lea in Statele Unite. Denumirea de fructe
Sharon a fost data de israelieni si promovata intens de acestia cu toate
ca cei mari producatori sunt China, Coreea de Sud, Japonia, Brazilia,
Italia, cel de-al saselea producator fiind Israelul
Are un gust asemanator piersicii combinat cu pepene galben, fiind
foarte bogat in glucoza, vitamina C, calciu, fosfor, fier si magneziu.
Fructele sunt bogate in tanin. Acest tanin scade cantitativ pe masura ce
fructul se coace. Datorita taninilor prezenti in fruct se poate reduce
riscul bolilor cardiovasculare, hipertensiunea, diabetul si probleme cu
ficatul. Fructul este considerat un bun antiseptic, bun pentru
combaterea hipertensiunii, a enterocolitelor si hemoragiilor.
Fiind foarte dulci, printre proprietatile benefice amintim si
aportul mare de energie (un fruct Sharon contine in jur de 200 calorii).
Pe langa energia redata, fructele Sharon sunt bune si in momentele de
mahmureala, acestea ajutand la eliminarea alcoolului din sange. Bogat in
antioxidanti si substante nutritive, ajuta tenul cu probleme, intarzie
imbatranirea si reda luminozitate acestuia Frunzele de Sharon sunt
uscate si utilizate si in prepararea ceaiului verde.