Solutii naturale pentru parul gras

Părul gras este o problemă frecventa pentru majoritatea oamenilor, iar cea mai sigură metodă de a scăpa de această situaţie este folosirea tratamentelor naturiste. Astfel îţi protejezi părul de substanţele chimice din unele produse de îngrijire.
Tratament naturist cu ceai de mentă

Majoritatea ceaiurilor ajută la controlul excesului de sebum, în special ceaiul de mentă, rozmarin sau busuioc. Ceaiul de mentă este un remediul recomandat de specialişti (cele mai multe şampoane pentru păr gras conţin mentă) deoarece conţine teina, o substanţă care stimulează sistemul circulator. La nivelul scalpului, teina are un efect răcoritor şi energizant asupra părului tern şi "lins", aşa cum este cel gras.

Pentru acest remediu, ai nevoie de o ceaşcă de apă clocotită, una - două linguriţe de mentă uscată sau un pliculeţ de ceai de mentă, şi două linguri de oţet de mere. Toarnă apa peste ceai şi las-o câteva minute, după care îndepărtează mentă şi adăugă oţetul. Lasă ceaiul la răcit şi apoi masează-ţi scalpul şi firele de păr cu acest tratament. Nu este nevoie să îţi clăteşti părul cu apă.
Tratament naturist cu oţet

Oţetul alb este folosit pentru a elimina uleiul de la nivelul scalpului şi al părului. În plus, te scapă de orice infecţie cauzată de bacteriile de la nivelul scalpului şi de mătreaţă. Amestecă o jumătate de cană de apă cu o ceaşcă de oţet alb, apoi aplică compoziţia pe pielea capului, după care lasă părul să se usuce în mod natural. Pentru a scăpa de mirosul acid al oţetului, adăugă câteva picături de ulei de lavandă. După ce se usucă părul, spală-l cu apă călduţă.
Tratament naturist cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este benefic în tratarea tenului şi a scalpului gras. Amestecă 3 linguriţe de bicarbonat de sodiu cu puţină apă, până se formează o pastă. Aceasta se aplică doar la nivelul scalpului şi se masează cu atenţie, astfel încât să nu rupi firele de păr. Masează pielea capului timp de 5 minute şi lasă tratamentul să acţioneze timp de 15 minute. Spală apoi părul cu apă rece şi cu şampon.

Author:

Facebook Comment