Turmericul un condiment minune

Turmericul, declarat şi condiment minune, face parte din fiecare gospodărie indiană. In afară de gust şi culoare pe care le adaugă mâncării, acesta are şi proprietăţi de sănătate.

Utilizarea turmericului datează de aproape 4000 de ani în cultura vedică. Cele mai multe reţete indiene vor avea întotdeauna un ingredient comun, şi anume un vârf de cuţit de turmeric. În India, turmericul este considerat condimentul videcătorului.

Mai este găsit şi de bun augur în gospodăriile indiene. În multe părţi ale Indiei, atunci când sunt trimise invitaţii la nuntă, oamenii marchează aceste invitaţii cu un vârf de turmeric pe o parte, ca un semn de fericire şi noroc. În state precum Odishna, atunci când o familie este în doliu după moartea unei persoane dragi, ei mănâncă alimente fără turmeric timp de 10 zile. Alimentele fără turmeric simbolizează pierderea şi durerea.

Există foarte puţine feluri de mâncare – vegetariene sau non-vegetariene în care indienii nu pun turmeric. Acesta este parte din murături şi chutney-uri, având în vedere că culoarea lui galbenă adaugă o nuanţă frumoasă şi gust bun, de asemenea. O mâncare simplp de linte cu un vârf de turmeric şi chilli verde are un gust delicios.

Planta de turmeric, care se numeşte „haldi” este cultivată în multe părţi ale Indiei şi turmericul proaspăt arată ca o bucată mică de ghimbir.

Turmericul este folosit şi în sistemele de medicină tradiţională indiană. Acesta conţine flavonoide, cunoscute pentru proprietăţile sale anti-inflamatorii. Turmericul detoxifică ficatul, luptă cu alergiile, stimulează digestia şi imunitatea. În mod tradiţional, femeile îl folosesc atunci când fac baie sub formă de pastă cu ulei, deoarece este excelent pentru piele.

Author:

Facebook Comment