Un ten perfect fara acnee

Evită folosirea produselor cosmetice comedogeneCremele foarte grase, care conţin ceară, silicon sau îţi dau senzaţia că îţi creează o peliculă fină la suprafaţa pielii pot bloca porii. Sebumul nu mai este eliminat şi astfel se formează punctele negre, dar şi comedoanele, numite puncte albe. Citeşte cu atenţie lista de ingrediente a produselor cosmetice pe care le foloseşti.


Demachiază-te corect
Demachierea
este esenţială pentru un ten sănătos. Impurităţile de la suprafaţa pielii, formate din praf, celule moarte, sebum şi produse de machiaj pot fi îndepărtate numai printr-o demachiere intensă. Foloseşte apa şi o soluţie pentru spălarea tenului, apoi optează pentru o soluţie micelară, care îndepărtează perfect murdăria, fără să fie prea aspră cu pielea.


Exfoliază
Celulele moarte
de la suprafaţa pielii reprezintă una dintre principalele cauze de apariţie a punctelor negre. Blochează porii şi sebumul în interiorul acestora.
Este valabil în special în cazul persoanelor cu pielea uscată. De aceea, este necesar ca cel puţin de două ori pe săptămană să exfoliezi tenul cu o perie specială, dar şi cu un scrub natural din mălai amestecat cu o lingură cu miere. Masează pielea delicat, apoi clăteşte-te.


Tratează pielea grasăCand pielea ta este prea grasă, porii eliberează o cantitate prea mare de sebum. Uneori sebumul se blochează în pori, cauzand apariţia punctelor negre. In acest caz, o mască cu argilă, pe care să o aplici o dată pe săptămană, te poate ajuta să remediezi problema. Argila absoarbe substanţele uleioase de la suprafaţa pielii, eliberand porii.


Şterge punctele negrePunctele negre apar prin oxidarea sebumului de la suprafaţa porilor în contact cu aerul. Acidul citric din sucul de lămaie împiedică această oxidare. Stoarce o lămaie şi foloseşte sucul pentru a tampona zonele în care ai puncte negre. Lasă să acţioneze pentru cateva minute, apoi clăteşte.

Author:

Facebook Comment