Winamp va disparea de pe piata

Spre finalul anilor '90 şi o bună parte din anii 2000, pentru mulţi posesori de PC-uri, ascultarea fişierelor MP3 a fost sinonimă cu Winamp.

Playerul pentru fişiere audio şi, mai târziu video, a tronat pentru mult timp în milioane de calculatoare. Nullsoft, creatorii Winamp, au vândul programul către AOL, pentru o sumă consistentă, respectiv 80 de milioane de dolari. Iar de acolo a început declinul.

Vremurile s-au schimbat, iar muzica online a luat locul fişierelor de pe hard disk. Emblematica frază "Winamp, it really whips the llama's ass", pe care toţi o auzeam când instalam Winamp, este pe cale să devină istorie.
AOL, deşi a scos versiuni noi de Winamp, chiar şi pentru Android sau Mac, nu a reuşit să dea o direcţie clară produsului. Şi, inevitabilul se va produce în viitorul imediat apropiat. Pe 20 decembrie site-ul Winamp se va închide, iar programul nu va mai fi disponibil pentru download. Foştii angajaţi ai Nullsoft consideră că vina pentru situaţia în care s-a ajuns aparţine exclusiv lui AOL, care a luat decizii proaste de management.

Author:

Facebook Comment