Alimente bogate in vitamine si minerale care ajuta inima

Datorita continutului bogat de potasiu, de vitamina A si de magneziu, rosiile sunt o alegere excelenta pentru o inma sanatoasa. Aceste minerale previn hipertensiunea arteriala. Si licopina, o alta substanta care se gaseste în rosii, ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange.

Ca sa ai o inima sanatoasa, trebuie sa consumi alimente bogate în vitamine si în minerale. Iata ce legumesi fructe nu trebuie sa-ti lipseasca din alimentatie. 

Rosiile abunda în licopina

Usturoiul ajuta la elasticitatea vaselor de sange

Un catel de usturoi în fiecare zi si nu vei avea probleme cu colesterolul „rau” (LDL). Totodata, usturoiul ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange si previne atacurile de cord.

Fructele de padure mentin inima tanara

Antioxidantii, vitaminele si fibrele pe care le contin fructele de padure sunt un rasfat pentru inima ta, caci ajuta la mentinrea sanatattii arterelor. Asa ca încearca sa consumi de cel putin doua ori pe saptamana mure, afine, zmeura sau fragi.

Soia previne atacul de cord

Un studiu al cercetatorilor japonezi a aratat ca persoanele care consuma soia sunt mai putin expuse riscului unui atac de cord. Acesst efect se datoreaza continutului bogat de proteine, de minerale si de vitamine, în special vitamina E. Soia este benefica si pentru ca proteinele reduc hipertensiunea.

Fasolea te scapa de colesterolul rau

Stiai ca, daca mananci diverse feluri de mancare cu fasole uscata, ai grija de inima ta? Are ecest efect datorita continutului bogat de fibre, de calciu, zinc si de magneziu, care ajuta la mentinerea colesterolului în limite normale.

Author:

Facebook Comment