Alimente care incetinesc caderea parului

Caderea parului afecteaza deopotriva femei si barbati. In general barbatii se plang mai mult deoarece fenomenul este mai observabil la ei, dar si multe femei sufera. Iata 7 alimente care combat caderea parului!

Portocalele

Vitamina C se gaseste in portocale si alte citrice. Dar pentru ca lamaia nu are un gust la fel de bun ca portocala, ti-o recomandam pe aceasta din urma. Acidul citric din lamaie dauneaza dintilor persoanelor sensibile. Asadar, portocalele reprezinta nu numai o gustare sanatoasa, ci si un aport sanatos de vitamina C pentru par.

Ceapa

Daca iti cade parul mai mult ca de obicei, invata sa treci peste teama lacrimatului in timpul curatarii cepei. Ceapa contine mult sulf, care incurajeaza cresterea parului si descurajeaza caderea sa. 

Carne de vita

Daca nu esti o fana a carnii rosii, s-ar putea ca asta sa fie problema. Chiar si o portie mica de carne de vita este de ajutor pentru reducerea fenomenului de pierdere a parului. Nu-ti recomandam consumul zilnic, dar de 2-3 ori pe saptamana este benefica. Vitamina A si zincul din carnea de vita te ajuta sa scapi de matreata, care provoaca nu numai mancarimi ale scalpului, ci si caderea parului.

Grau integral

Faina de grau integral este mult mai sanatoasa decat faina alba. Fierul si siliciul se gasesc in graul integral, aceste elemente ajutand corpul sa absoarba mai multe vitamine si minerale din alimente. Cand in organism se gasesc nivele ridicate de vitamine si minerale esentiale, caderea parului este mai rar o problema. 

Migdalele

Migdalele reduc colesterolul si sunt o sursa excelenta de proteine. De asemenea, migdalele sunt forme naturale de aspirina. Doar 15 migdale sunt echivalente cu 2 aspirine in ceea ce priveste efectul contra durerilor de cap si pierderii parului. Acestea contin vitamina E si fier, esentiale pentru un par puternic si sanatos. 

Soia

Fierul din soia mareste productia de hemoglobina in organism. Astfel, tesuturile primesc mai mult oxigen, ceea ce stimuleaza cresterea parului. Vegetarienii sunt cei mai avantajati, pentru ca ei consuma cea mai multa soia.

Pestele
Acizii grasi esentiali din peste sunt excelenti pentru cresterea parului, dar si pentru unghii si piele. Se recomanda consumul de peste (macrou, ton, sardine, somon) de 3-4 ori pe saptamana.

Author:

Facebook Comment