Alimente ce trebuie evitate in caz de gastrita

Lactatele si branzeturile

Smantana, iaurtul, branza dulce de vaci, urda si casul nesarat sunt cateva dintre lactatele ce te pot ajuta în cazul gastritei, avand rol de pansament gastric. Consumandu-le, poti calma durerile si senzatia de usturime. Totusi încearca sa eviti branzeturile sarate, deoarece acestea nu fac decat sa agraveze starea.

Legumele si fructele

Din regimul pentru reducerea hiperaciditatii gastrice nu trebuie sa lipseasca fructele si legumele crude. In plus, supa de legume este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai bune pansamente gastrice. Si fructele (bananele coapte, pepenele galben, merele, perele, caisele, piersicile) te pot ajuta cand vine vorba de crizele gastrice. Insa evita citricele.

Painea prajita

Painea prajita actioneaza ca un pansament gastric, calmand aciditatea. Insa doar painea alba prajita este indicata în crizele de hiperaciditate. Painea neagra, cea de secara sau grahamul nu sunt recomandate, deoarece contin seminte, ce pot stimula aciditatea.

Carnea

Introdusa în dieta, carnea poate ajuta în cazul hiperaciditatii, însa doar daca este slaba, precum cea de pui. Poate fi consumata doar fiarta, în niciun caz prajita. Si pestele alb poate fi consumat în cazul gastritei, deoarece se digera foarte usor.

Regimul alimentar în caz de gastrita

Regimul alimentar ulcerul gastric trebuie tinut pe perioade lungi (luni). Mesele trebuie luate la intervale regulate, recomandate fiind 4-6 mese pe parcursul zilei. Pentru a evita senzatia de balonare, bolnavul trebuie sa consume alimente usoare si nu trebuie sa bea apa în timpul mesei. In plus, alimentatia bolnavului trebuie sa fie variata, în functie de nevoile bolnavului.

Alimente ce trebuie evitate în caz de gastrita:

- branzeturile fermentate

- maioneza, sosuri, prajeli, icre

- carnea de porc, grasimea, carnea conservata

- ciocolata

- cafeaua

- legumele uscate

- condimente (piper negru, boia iute, ardei iute, hrean, mustar, muraturi, otet etc.)

Author:

Facebook Comment