Nu ai aflat inca despre
minunile pentru sanatate pe care principalele super-alimente de culoare
neagra le fac? Stii deja ca hainele inchise la nuanta subtiaza vizual
trupul, dar ai idee despre beneficiile pe care ti le aduc fructele,
legumele si carnea ca abanosul?
Ai mai jos argumentele necesare pentru a introduce in dieta super alimente negre si sanatoase.
Culoarea neagra a produselor alimentare este data de antocianine,
pigmenti vegetali care au un rol important in reducerea predispozitiei
catre diabet, boli cardiace sau cancer. Mai mult decat atat,
super-alimentele negre sunt infinit mai bogate in antioxidanti, gratie
continutului superior de pigment intens. Cand le intalnesti in piata sau
in supermarket, da-le o sansa!
Fasolea neagra
Chiar daca iti aminteste mai degraba de boabele prajite de cafea,
fasolea neagra este o adevarata comoara naturala pentru alimentatia ta.
Iti furnizeaza fibrele solubile de care ai nevoie, abunda in
antioxidanti, te ajuta sa slabesti (are foarte putine grasimi si
controleaza apetitul) si contine acid folic si vitamina B6 (inima ta
este protejata). Ar fi ideal sa ii dai si iubitului tau o portie,
deoarece fasolea neagra contine molibden, un stimulent natural al
potentei.
Orezul negru
Despre orezul brun ai auzit ca este mai sanatos decat cel alb, dar
ce stii despre orezul negru? Iti spunem noi: acesta din urma contine mai
multa vitamina E, pentru un sistem imunitar de fier si celule protejate
de actiunea radicalilor liberi. Aceasta cereala binecuvantata contine
chiar mai multi antioxidanti de tip antocianin decat afinele!
Lintea neagra
Mai bogata in fier decat spanacul este lintea neagra, o sursa
generoasa de fibre solubile utile in reducerea nivelului de colesterol
si intarirea sistemului imunitar.
Puiul Silkie
Puiul din rasa asiatica Silkie are penele albe, insa pielea, carnea
si oasele sale sunt negre. Pana si in Romania exista crescatorii cu
acest tip de pasare domestica, gratie calitatii sale nutritionale
deosebite: carnea este bogata in fier, dietetica si un real tratament
pentru anemie si alte afectiuni sanguine.
Ciupercile negre
Ciupercile negre, in special cele din soiul "Shiitake" si "Black
Trumpet" au o valoare nutritionala ridicata. Este cunoscut faptul ca
aceste plante au proprietati anti-tumorale si anti-virale, fiind
capabile sa vindece alergiile severe si chiar artrita.
Murele
Urmeaza sa vizitezi padurile muntilor racorosi? Nu uita sa mergi si
la cules de mure, deoarece aceste fructe delicioase contin antioxidanti
numiti polifenoli, substante care iti regleaza metabolismul si il ajuta
sa arda mai rapid grasimile.
Otetul balsamic
Otetul balsamic este o combinatie de orez, grau si sorg (o planta
africana foarte nutritiva). Acidul acetic al otetului balsamic reduce
hipertensiunea arteriala, colesterolul rau si previne afectiunile
cardiace.
Semintele negre de susan
Chinezii isi incep ziua in mod traditional cu o bautura din seminte
de susan negre si apa fierbinte. Ceaiul rezultat este bogat in calciu,
fier, magneziu, proteine si acizi grasi.
Ceaiul negru
Frunzele oxidate ale ceaiului negru energizeaza, previn cancerul si accelereaza metabolismul.
Soia neagra
Soia neagra este bogata in proteine, fibre si anticianine. Un ceai
preparat din boabe de soia negre fortifica oasele si reduce colesterolul
rau.