Alimentele picante au efecte pozitive asupra sanatatii

Alimentele picante sunt apreciate peste tot in lume datorita aromelor irezistibile si, desi iti pot da arsuri stomacale, studiile au aratat ca acestea au efecte pozitive asupra sanatatii daca sunt consumate cu moderatie.

1. Ajuta la pierderea in greutate

Ardeiul iute contine capsaicina care accelereaza metabolismul si ajuta organismul sa arda mai rapid caloriile. Mai mult, studiile au aratat ca persoanele care consuma mancare picanta se rezuma la portii mai mici, iar asta inseamna un numar de calorii mai mic.

2. Sanatatea inimii

Ardeii iuti ajuta la imbunatatirea sanatatii inimii, avand capacitatea stimula distrugerea cheagurile de sange si lupta impotriva inflamatiilor care cresc riscul bolilor de inima.

3. Imbunatatirea circulatiei

Alimentele picante sunt bogate in vitaminele A si C, care contribuie la intarirea peretilor vaselor de sange.

4. Proprietati anticancerigene

Multe studii au aratat ca un consum regulat de ardei iute si curry scade riscul de cancer. In anumite cazuri, capsaicina incetineste cresterea celulelor canceroase, ba chiar le face sa dispara fara a le afecta pe cele sanatoase din din jur. 

5. Imbunatatesc digestia

Mancarea picanta creste secretia de acid hidrocloric din stomacul tau, iar, in mod special, capsaicina ajuta la uciderea bacteriilor precum Helicobacter Pylori. Totusi, daca ai un stomac sensibil, trebuie sa ai grija si, eventual, sa iei un medicament antiacid.

6. Pentru artrita

Turmericul reduce inflamatia si distrugerea osoasa, iar curcuminul prezent in turmeric ajuta la alinarea durerilor date de artrita.

7. Raceala si gripa

Capsaicina te ajuta sa transpira si calmeaza disconfortul dat de simptomele racelii, gripei si sinuzitei. In plus, ajuta la desfundarea nasului.

8. Un somn linistit

Cercetatorii australieni au descoperit ca persoanele care consuma in mod regulat mancare picanta au mai putine probleme cu somnul. De asemenea, se trezesc mai usor si au mai multa energie de-a lungul zilei.

9. Imbunatatesc starea de spirit

Ardeii iuti cresc nivelul de endorfine si serotonina care ne dau o stare de bine si au capacitatea de a alunga depresia si stresul. 

10. Respiratie usoara

Ardeii actioneaza ca un expectorant si pot fi de ajutor persoanelor cu astm, bronsita cronica, emfizem, sinuzita si alte probleme respiratorii.

Author:

Facebook Comment