Alunele bogate in antioxidanti

Dacă alunele de pădure, nucile, fisticul sau migdalele nu fac parte din gustările tale zilnice, pierzi unii dintre cei mai importanţi nutrienţi care luptă împotriva bolilor de inimă, cresc puterea de concentrare şi chiar scad riscul apariţiei cancerului. Noile cercetări clasează nucile printre cele mai importante alimente bogate în antioxidanţi, necesari pentru menţinerea sănătăţii organismului. Alături de nuci şi alte tipuri de alune, precum migdale, fistic sau caju sunt bogate în nutrienţi care contribuie la arderea grăsimilor, previn riscul afecţiunilor cardiovasculare şi reduc simptomele sindromului premenstrual. Deşi majoritatea sunt bogate în calorii, un consum moderat nu îţi pune în pericol silueta.

Nucile reduc inflamaţiile

Pe lângă faptul că sunt bogate în antioxidanţi, nucile conţin şi acizi graşi Omega-3, care au rolul de a reduce inflamaţiile. Consumul moderat de nuci este o bună modalitate de a obţine grăsimi sănătoase, mononesaturate. De asmenea, nucile sunt de un real ajutor şi în combaterea simptomelor sindromului premenstrual.

Migdalele combat obezitatea

Migdalele conţin o cantitate mare de fibre şi sunt bogate în vitamina E, un antioxidant puternic ce activează regenerarea celulelor. Mai mult, migdalele sunt un aliat de nădejde împotriva kilogramelor în plus. În urma unui studiu publicat în Jurnalul Internaţional de Obezitate s-a descoperit că persoanele obeze care au inclus migdalele în dieta lor au slăbit mai mult decât cele care au optat pentru o dietă bogată în carbohidraţi complecşi. Alte studii arată că migdalele sunt bune pentru persoanele care au probleme cu nivelul colesterolului. Persoanele care şi-au luat 20% din caloriile zilnice prin consumul de migdale, timp de 4 luni, au observat că nivelul colesterolului rău, LDL, a scăzut considerabil.

Caju-ul creşte puterea de concentrare

Fierul din compoziţia caju-ului contribuie la răspândirea oxigenului în toate celulele organismului, ceea ce previne anemia, iar zincul este necesar pentru sistemul imunitar şi pentru o vedere mai bună. Mai mult, caju-ul este şi o sursă bună în magneziu, care ajută la îmbunătăţirea memoriei şi la creşterea puterii de concentrare.

Arahidele apără arterele

Pe lângă faptul că sunt gustoase, arahidele ajută la îmbunătăţirea sănătăţii inimii. Ele previn depunerea pe pereţii interni ai arterelor a unor substanţe grase şi a calciului, sub formă de plăci numite ateroame. De asemenea, arahidele contribuie la scăderea colesterolui rău şi la menţinerea sănătăţii psihice.

Fisticul, sarac în calorii

Dintre toate tipurile de alune, fisticul are cele mai puţine calorii, fiind indicat într-o cură de slăbire. Consumat ca gustare, fisticul oferă repede senzaţia de saţietate, care durează câteva ore bune. Cercetările realizate la Universitatea Texas arată că un pumn de fistic consumat în fiecare zi reduce riscul de cancer la plămân. Fisticul este bogat în vitamina E uleioasă, un antioxidant care luptă împotriva acestui tip de cancer. De asemenea, consumul regulat de fistic oferă organismului potasiu, necesar pentru menţinerea sănătăţii sistemului nervos şi vitamina B6, cunoscută pentru îmbunătăţirea stării de spirit şi a sistemului imunitar.

Alunele de pădure reduc simptomele diabetului de tip 2

Bogate în grăsimi mononesaturate, alunele de pădure luptă împotriva afecţiunilor cardiovasculare şi reduc simptomele diabetului de tip 2, potrivit unui studiu recent. De asemenea, ele conţin o cantitate mare de antioxidanţi (în special vitamina E), care previn apariţia cataractei şi a degenerărilor maculare, menţin sănătatea pielii şi reduc riscul apariţiei demenţei.

Author:

Facebook Comment