Anul 2014 ar putea aduce taxa pe Facebook si pe YouTube

O masura cu privire la taxa pentru folosirea siteurilor Facebook si Youtube ar putea intra in vigoare incepand cu anul 2014.

Anul 2014 ar putea aduce taxa pe Facebook si pe YouTube, pe principiul taxelor care se platesc in prezent la stat pentru detinerea unui televizor sau unui aparat de radio, scrie yoda.ro. Masura ar putea prinde contur in Franta, unde Consiliul Superior al Audiovizualului s-a gandit sa taxeze aceste site-uri, dar si altele care produc continut. Raportul vorbeste despre modificarea unei taxe “culturale” pe care in prezent o platesc teatrele, institutiile de presa si providerii de Internet. Banii colectati, in jur de 1,3 miliarde de euro pe an, sunt destinati ajutarii industriei de film din Franta si productiilor TV autohtone.

“Daca oamenii nu se mai duc la cinema si vad videoclipuri pe YouTube, de ce sa nu taxam si videoclipurile”, se arata in raport. Chiar daca Facebook nu este considerat un creator de continut, si el ar putea fi afectat de aceasta taxa, se arata in acelasi raport.

Masura este parte dintr-un proiect mai amplu de a taxa tehnologia. In vara, presedintele francez Francois Hollande a sugerat o taxa de 1% pe tablete si smartphone-uri. Banii ar fi urma sa ia tot calea industriei filmului, mai noteaza sursa citata.

Deocamdata nu s-a anuntat valoarea taxei pe Facebook si pe YouTube, dar daca ea nu va produce nemultumiri in Franta si alte state s-ar putea sa o introduca.

Facebook nu mai prezinta interes pentru tineri din intreaga lume. Majoritatea intra putin sa vada cate o poza noua la prieteni si dupa inchid facebook-ul din lipsa de ocupatie.
Cu toti au facebook, pana si bunica si chiar copii de la tara de mici de ani intra pe facebook sa fie in rand cu lumea. Facebook este folosit de multa lume eu m-am plictisit de el bine ca te tine la curent cu activitatea prietenilor tai.
Dacă la început Facebook era locul unde tinerii convergeau pentru a discuta diferite subiecte şi a împărtăşi aspecte ale vieţii private, acum lucrurile au luat o turnură neaşteptată. Platforma de socializare, neglijată de tineri, a devenit un instrument folosit de familii, mai ales de părinţi, ca liant al relaţiei cu copiii.
Tinerii migrează de la această formă de dialog public, ceea ce poate fi o dovadă de maturitate emoţională.

Author:

Facebook Comment