Aparatele nu vor mai fi impozitate

Guvernul României nu va mai impozita veniturile din jocuri de noroc, motivînd că autorităţile nu pot determina cîştigul

Veniturile persoanelor fizice din jocuri de noroc de tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri online, jocuri de cazino sau cluburi de poker nu vor mai fi impozitate. Deşi această zonă a economiei era impozitată pînă în acest moment, Executivul a decis că nu poate urmări cîştigăturile şi, în consecinţă, nu le poate taxa.

„Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a identificat o serie de neajunsuri în aplicarea prevederilor fiscale în cazul veniturilor realizate de persoanele fizice ca urmare a participării la anumite tipuri de jocuri de noroc.

Astfel, s-a constatat că este dificilă determinarea venitului obţinut de participant, de la acelaşi plătitor sau organizator de jocuri de noroc, pentru anumite tipuri de joc: slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, jocurile specifice cazinourilor şi cluburilor de poker.

Având în vedere dificultăţile întâmpinate în aplicarea reglementărilor actuale, se propune eliminarea din sfera impozabilă a veniturilor realizate din tipurile de jocuri mai sus menţionate”

Author:

Facebook Comment