Cariile apar datorita bacteriilor din cavitatea bucala

Cariile sunt datorate acidului care este produs de bacteriile din cavitatea bucala .Ele mananca carbohidrati, precum şi de zahăr. Orez, cartofi, pâine şi fructe contin, de asemenea, carbohidrati. Cand mananci alimente care contin carbohidrati, bacteriile devin active şi produc acid care atacă dintele. Atunci când se întâmplă acest lucru, bacteriile pot găsi o ascunzătoare în cazul în care acestea nu vor ajunge la periuta de dinti sau ata dentara.
Acesta nu este cauzata de cantitatea de carbohidrati consumati, ci de momentul în care dintii sunt expusi .Daca mananci carbohidrati multe pentru masa de prânz, acest lucru poate fi un mare impact.

Dar dacă toată ziua consumi bauturi dulci, acesta este un impact permanent, care este mult mai periculos pentru dinti. Pentru multe produse, cum ar fi lămâia acra, sucuri de citrice şi băuturile răcoritoare pot cauza cariilor dentare. Acest lucru nu este adevărat, ele distrug doar smaltul dentar.

Acizi cauzeaza eroziunii de smalt care protejeaza dintii si, astfel, ii face mai slabi. Atunci când îşi pierd protecţia de smalt si dentina expusa, dintele este supus la un risc mai mare de apariţie a cariilor.

Mitul este că sigiliile trebuie să fie înlocuite – în cazul în care nu sunt afectate de carii sau alte distrugeri ale dintelui dedesubt poate rămâne în gura ta pentru totdeauna.

Author:

Facebook Comment