Carnea de pui din magazine contine apa cu sare

Pieptul de pui congelat, vandut in supermaketuri sau magazinele cu carne contine pana la 20 la suta apa si aditivi. Carnea injectata trage mai mult la cantar. Este, deci, o afacere profitabila pentru cei din industria carnii sa o "umple" cu apa si, implicit, cu substante care capteaza apa in fibre, practicata inclusiv in Romania.
Intrebarea legala este daca carnea de pui este definita drept un "preparat" sau un "produs ", care nu mai pastreaza caracteristicile de carne cruda. Aditivii adaugati inclus fosfati, pentru a opri scurgerea de apa la gatit si dextroza care ascunde sarea, facand produsul mai suculent. Nu vedeti si voi cand va duceti la tara si bunica prepara un pui, observati ca puiul nu este asa de gras si plin cu carne are piele si putin carne la pulpe, carnea de pui de la tara zici ca este caucuiuc este gumoasa nu este la fel ca cea de la magazin. Apa nu este injectata pentru a adauga greutate, ci pentru a imbunatati calitatea carnii. Adaugarea apei pastreaza carnea mai suculenta.
La fabricile de procesare a carnii, se injecteaza mai ales costita si pulpa. Bucatile de carne sunt trecute printr-o masinarie cu zeci de ace prin care curge melanjul chimic sarat.
Fie ca e vorba de bacon, pastrama, pulpe de pui, piept dezosat sau carne macra de porc ori vita, odata ce e industrializata, trece prin procesul de injectare.
Carnea injectată, cel mai bine păstrat secret din industrie? Majoritatea stim de acest proces dar unii nu au auzit de el.
Statistic, romanii consuma anual aproape 10 de kilograme de mezeluri si nu se uita ce pun in farfurie. Nu citesc etichetele care, conform legislatiei, avertizeaza ca sunt pline de saruri. De asta oamenii care sunt vegetarieni nu se uita la carne pentru ca vor sa se mentina in forma sa manance sanatos. Carnea e toxica, legumele si fructele sunt toxice, pline de pesticide, nitriti etc. (inclusiv taranii nostri abuzeaza de ingrasaminte).
Nu prea avem optiuni decat sa nu mai mancam carne deloc. Este si scumpa, si otravitoare pentru organism, Organismul uman nu e construit sa fie carnivor, trebuie incercat cate putin din fiecare nu zic sa nu consumam carne dar sa avem grija de unde cumparam carnea si sa mancam care mai rar.

Author:

Facebook Comment