Ce au gasit copiii in ghete de Mos Nicolae

Asa este traditia sa punem cadouri in ghete la copii, majoritatea romanilor au gasit in ghete un miros de sosete in loc de cadouri sunt unele persoane care au si uitat ca ii cheama Nicolae.
În noaptea de 5 spre 6 se spune că Moş Nicolae vine pe la ferestre, vede care copii dorm şi sunt cuminţi şi le lasă în botine dulciuri şi alte daruri, însă tot el e acela care-i pedepseşte pe cei obraznici şi neascultători oferindu-le beţe.
Aproape 1 milion de români poartă numele Sfântului Ierarh Nicolae.
Aşadar, în dimineaţa de Sf. Nicolae, copiii dau fuga la ghetuţele pregătite cu grijă ca să vadă ce le-a lăsat Moşul. E un obicei vechi, nu numai la români, de a face cadouri în această zi. Spre deosebire de Moş Crăciun, Moş Nicolae nu se arătă niciodată.
Unii au gasit jucarii, dulciuri, dar altii cu situatia materiala mai slaba au primit doar mirosul din ghete care lau tras adanc in piept si au zis suspinand "Asta e poate la anu".
Mos Nicolae este o poveste de adormit copii dar traditia spune ca cei mici se simt mai bucurosi cand aud aceasta poveste. Mos Nicolae este mama sau tata depinde cine se ofera sa cumpere cadouri, daca nu sunt bani asta e copiii sa se multumeasca cu mirosul de sosete din ghete.

Author:

Facebook Comment