Colonizarea planetei Marte in 2018

Compania Lockheed Martin doreste ca misiunea robotului o va face mai usoara pe cea a oamenilor, Mars One, planuita pentru 2018.
Misiunea Mars One, planuita de o companie olandeza pentru 2018, misiune prin care se doreste colonizarea planetei Marte, va fi precedata de o alta pentru care americanii de la Lockheed Martin este pregatita sa trimita un robot. Daca lucrurile vor merge conform planului, aceasta va fi prima misiune privatape Planeta Rosie.

Robotul va ajunge pe Marte si va tine legatura cu Terra cu ajutorul unui satelit construit de compania britanica Surrey Satellites. Printre "indatoririle" agregatului se afla si aceea de a afla daca poate trasnforma energia solara poate fi transformata - cu ajutorul unor panouri - in energie electrica in conditiile Planetei Rosii.

Conform companiei MArs One, organizatoarea misiunii umane din 2018, costurile primei colonizari a planetei ar fi de 6 miliarde de dolari. Oricine poate deveni astronaut pe Marte daca este ales de companie dupa completarea unui formular si plata a 75 de dolari.

Author:

Facebook Comment